26-12-07

feestdagen

Het is ondertussen weeral meer dan een maand geleden dat ik hier nog iet achtergelaten heb. Niet dat er geen mogelijkheid of inspiratie was, de tijd was weer mijn grote vijand. De laatste 2 weken les van het jaar waren superdruk met allerlei taken, verslagen, proefexamens en last minute zaken die nog moesten inorde gebracht worden voor de stage.

Na de laatste lesweken volgende voor mij een week stage op het operatiekwartier in een Gents ziekenhuis. De eerste dag kroop als een slak voorbij en 's avonds had ik zoiets van, dit is echt niets voor mij. Maar de rest van de week is super geweest en ik heb mijn mening herzien. Ik kreeg daar de kans om heel veel verschillende operaties bij te wonen, ik mocht zelf helpen om de zaal klaar te zetten, kon de anesthesist bijstaan en kreeg zelfs de kans om steriel te staan bij een ingreep en te instrumenteren! (de vaste instrumentiste was onwel geworden en ze vonden niet onmiddellijk een vervangster) Dit maakt het mij wel moeilijker om een keuze te maken van wat ik nu eigenlijk wil gaan doen en waar ik zou willen gaan werken. Ik wil zoveel doen...

Sindsdien heb ik ook 2 weken op de spoed gestaan. Dit was mijn keuzestage, niet omdat ik daar zou willen gaan werken, maar eerder omdat ik dit ook eens wou meemaken, eens zien hoe de werking daar verloopt en om mezelf te testen hoe ik reageer en functioneer tijdens stress- en crisissituaties. Tijdens die 2 weken kon ik enkele keren mee met de MUG (spannend, maar soms teleurstellend omdat het uiteindelijk allemaal niet zo spannend bleek te zijn) en heb ik daar ook mijn 2 nachten gewerkt. Dit viel allemaal heel goe mee, maar nu ben ik toch content dat ik 2 weekskes vakantie heb (na de vakantie moet ik daar nog een week stage doen) hoewel het eerder een blok-vakantie wordt Fronsen (kmoe trouwens ook nog mijn stageverslag maken, jakkie)

Oja, voor ik het vergeet, prettige kerstdagen iedereen! Dit jaar ben ik niet zo in the mood om te vieren, er staat zelfs geen kerstboom in huis. En tegen oud en nieuw zie ik zeker tegenop. Ik heb zelfs nog geen concrete plannen, want een etentje bij vrienden is uitgesteld door omstandigheden. Iemand suggesties voor oudejaarsavond, ze zijn altijd welkom

Commentaren

(spannend, maar soms teleurstellend omdat het uiteindelijk allemaal niet zo spannend bleek te zijn) <--- hehe, I know the feeling :)

Beste wensen en veel succes met al het schoolwerk!

Gepost door: Ghandi | 29-12-07

De commentaren zijn gesloten.