31-12-07

I can't wait... for the new year to begin

gelukkig_nieuwjaar
Tijdens den blok kan den boog niet altijd gespannen staan e. Hoewel het bij de start vlot liep en ik voorzat op mijn schema, lukt de de laatste dagen heel wat minder. Zaterdag heb ik maar 2 uurtjes geleerd omdat ik kaarten had om naar de Kerstjumping in Mechelen te gaan. Plezant en zoals ieder jaar het evenement voor de paardenliefhebber. Alhoewel ik vind dat het de laatste jaren meer en meer een society-evenement wordt met 'chiquévolk' en een hele rits van bekende vlamingen die worden uitgenodigd om daar wat show te komen geven.

Gisteren ging ik dan met volle moed opnieuw achter mijn boeken zitten, ik was zelfs speciaal vroeg opgestaan. Maar het was mijn dagske niet. Tussendoor nog efkes naar de winkels geweest achter een paar cadeau'kes en 's avonds had ik afgesproken om naar Gent naar de film te gaan. Het is 'Vermist' geworden. Ik wou hem dolgraag es zien, maar het was ter nog nie van gekomen, dus nu was het echt wel de moment aangezien de film op zijn laatste loopt en bijna uit de bioscoop gaat verdwijnen. Kvond em wel goed, ik hou wel van dectectieve-achtige films en series à la CSI. Het is natuurlijk wel een Belgische film, maar ik vond hem wel heel goed meevallen! Nadien nog iets gaan drinken natuurlijk en een bezoekske gebracht aan mijn beste maatje om nieuwjaar te gaan wensen. Je kan er maar niet vroeg genoeg bijzijn e :-) (Hij moet vanavond en vannacht werken, dus kan hij niet mee gaan vieren)

Vandaag heb ik dan een beetje uitgeslapen, kwestie van vanavond toch nog ewa mens te zijn e. Op het laatste moment is er dan toch nog iets uit de bus gevallen voor vanavond. Mijn petekindje, zijn zussen en ouders komen bij ons thuis eten. En na 12u ga ik toch nog een stapken in de wereld zetten. Weliswaar niet in 'mijn' stad, want ik heb nen hemelse schrik om ex en zijn vlam tegen het lijf te lopen. Het is een periode die ik definitief wil afsluiten en achter mij laten. (poging 1 was goed gelukt tot wanneer december eraan kwam. De maand van zijn verjaardag, kerstmarkten, feestdagen en den blok, waarin mijn gedachten steeds afdwalen naar hem, of ik dat nu wil of niet)


2008 wordt een hele nieuwe start. Ik wil nieuwe mensen leren kennen, mij socialer gaan opstellen en leren genieten van het leven!

Een spetterend 2008 is in aantocht, maak er het beste van!

Tips voor na de feestdagen

Verlies de feestkilo's door recht te staan

Fitness is niet nodig, rechtstaan is goed genoeg!

De feestkilo's zijn heel eenvoudig aan te pakken: sta gewoon vaker recht. Dat is het advies van de Amerikaanse professor Marc Hamilton. Door recht te staan verbrand je vetten, en wel net die vetten die je anders opslaat terwijl je neerzit.

Vetverbrandingsenzym
Zitten desactiveert het enzym lipase. Dat enzym heeft maar één doel: vetten afbreken. Als het niet actief is, kunnen vetten zich ongestoord ophopen als adiposeweefsel en gaat niet naar de spieren, waar het wordt verbrand.

Non-actief
Een studie bij ratten toonde dat lipase al na enkele uren bewegingloosheid op non-actief komt te staan. Wie rechtop staat brengt die lipase weer in actie en als je dan ook nog wat rondwandelt, wordt het effect nog versterkt. (belga/edp)
(Het Laatste Nieuws)

Moest he allemaal zo gemakkelijk gaan... Terug een artikeltje uit 'Het Laatste Nieuws', de interessantste krant van ons land Smile

12:56 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kilo s, feesten, vermageren, sporten |  Facebook |

30-12-07

interessant artikeltje ivm mannen

Wat mannen niet kunnen weerstaan

"Mannen zijn niet zo moeilijk, want ze denken maar aan een ding." Een veel gehoorde en even vaak bevestigde uitspraak. Maar mannen zijn niet de domhoofdige bonobo's waarvoor ze versleten worden, en sommige dingen maken wel degelijk het verschil. Je (toekomstige) geliefde zal het misschien niet (onmiddellijk) bewust opmerken, maar de onbewuste effecten zijn minstens zo belangrijk. Dus, wat merken mannen wél op?

Steve Santagati schreef er een boek (The Manual, een handleiding tot mannen) vol over. "De eerste indruk is nog altijd de eerste indruk. Met je persoonlijkheid zal je hem niet aantrekken als er ook geen verzorgd plaatje bij hoort."

1) Lingerie

Het hoeft niet duur te zijn, zolang het niet doet denken aan oma's of in pakketjes verkocht wordt. Hij vindt het sexy, zeker als jij het sexy draagt. Vele vrouwen voelen zich anders als ze mooie lingerie dragen, en zeggen zelfs met meer zelfvertrouwen rond te lopen. Dát effect toont dat je lingerie bij je past. Voor mannen maakt het niet zoveel uit wát je draagt, al zijn ze minder fan van beha's met veel kant.

2) Schoenen
Eigenlijk gaat het niet om de schoenen zélf, behalve als het om (hoge) hakken gaat. Mannen zijn er wild van omdat het je benen én kont sexy toont. Voor de rest zien ze echt niet welk merk je draagt, en hoe elegant de lijn is? ze zien echter wél wat je houding is en wat je uitstraalt, en dat is uiteindelijk deels afhankelijk van de schoenen die je draagt.

3) Je kapsel

Ze merken misschien nauwelijks dat het geknipt is, maar dat betekent niet dat ze er niet om geven. Integendeel. Kleur en coupe zijn echter niet belangrijk, wel dat het proper is. Liefst lang, en een beetje warrig. Simpel is goed genoeg, al moet je saai (en kort) absoluut vermijden.

4) Jurken
Eén gouden regel: kies er eentje dat je 'troeven' accentueert. Wie klein is, focust op hakken; wie wat kilootjes te verbergen heeft, kiest voor iets losser zodat niet elk detail duidelijk is zonder de vormen volledig te verstoppen. Ook een hit: jurken waarin je kont niet 'vast' zit. Wie groot is, zou voldoende huid moeten bedekken én gaat beter voor langere jurken.

5) Sexy boven- en ondergoed
Topjes die wat decolleté tonen, slips of strings die onweerstaanbaar zijn: elke vrouw zou er minstens een paar van in huis moeten hebben.

6) Bril
In een modieus exemplaar, waarin je ogen goed te zien zijn en dat goed onderhouden is, ben je sexy. Punt.

De rest kan mannen niet schelen. Het merk, het mode-kleur of net niet, de snit... dat speelt allemaal geen rol. Netjes, verzorgd en een tikje (of twee) sexy, meer moet dat niet zijn. (edp)
(Het Laatste Nieuws)

13:44 Gepost door just me in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: mannen, lingerie, bril, kleedje, verleiden, schoenen, kapsel, sex, relatie s |  Facebook |

zou ...

het nog lukken om tegen 1 januari 2008 de kaap van 50 000 bezoekers te bereiken?? Kvrees er een beetje voor, maar kga mijn uiterste best doen en 2007 in schoonheid afsluiten Smile

12:58 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bezoekers, 2008 |  Facebook |

26-12-07

feestdagen

Het is ondertussen weeral meer dan een maand geleden dat ik hier nog iet achtergelaten heb. Niet dat er geen mogelijkheid of inspiratie was, de tijd was weer mijn grote vijand. De laatste 2 weken les van het jaar waren superdruk met allerlei taken, verslagen, proefexamens en last minute zaken die nog moesten inorde gebracht worden voor de stage.

Na de laatste lesweken volgende voor mij een week stage op het operatiekwartier in een Gents ziekenhuis. De eerste dag kroop als een slak voorbij en 's avonds had ik zoiets van, dit is echt niets voor mij. Maar de rest van de week is super geweest en ik heb mijn mening herzien. Ik kreeg daar de kans om heel veel verschillende operaties bij te wonen, ik mocht zelf helpen om de zaal klaar te zetten, kon de anesthesist bijstaan en kreeg zelfs de kans om steriel te staan bij een ingreep en te instrumenteren! (de vaste instrumentiste was onwel geworden en ze vonden niet onmiddellijk een vervangster) Dit maakt het mij wel moeilijker om een keuze te maken van wat ik nu eigenlijk wil gaan doen en waar ik zou willen gaan werken. Ik wil zoveel doen...

Sindsdien heb ik ook 2 weken op de spoed gestaan. Dit was mijn keuzestage, niet omdat ik daar zou willen gaan werken, maar eerder omdat ik dit ook eens wou meemaken, eens zien hoe de werking daar verloopt en om mezelf te testen hoe ik reageer en functioneer tijdens stress- en crisissituaties. Tijdens die 2 weken kon ik enkele keren mee met de MUG (spannend, maar soms teleurstellend omdat het uiteindelijk allemaal niet zo spannend bleek te zijn) en heb ik daar ook mijn 2 nachten gewerkt. Dit viel allemaal heel goe mee, maar nu ben ik toch content dat ik 2 weekskes vakantie heb (na de vakantie moet ik daar nog een week stage doen) hoewel het eerder een blok-vakantie wordt Fronsen (kmoe trouwens ook nog mijn stageverslag maken, jakkie)

Oja, voor ik het vergeet, prettige kerstdagen iedereen! Dit jaar ben ik niet zo in the mood om te vieren, er staat zelfs geen kerstboom in huis. En tegen oud en nieuw zie ik zeker tegenop. Ik heb zelfs nog geen concrete plannen, want een etentje bij vrienden is uitgesteld door omstandigheden. Iemand suggesties voor oudejaarsavond, ze zijn altijd welkom