12-01-08

Tips

Dieetgeheimen van de celebs

Een kilootje teveel na de feestdagen? Wie niet. Zelfs de grootste Hollywoodsterren hebben er last van. Wist je dat Cindy Crawford slokken azijn slikt om haar eetlust te doden of dat Demi Moore appelschijfjes met pindakaas eet? In de 'Black Book of Secrets Hollywood Diet, dat binnenkort op de markt verschijnt, mag de lezer een blikje werpen in de koelkast van enkele toonaangevende dames.

Boek
Twee journalisten uit de Showbizzwereld, Kim Douglas en Cindy Pearlman, houden zich al jaren bezig met de eetgewoonten van de sterren. Elk pondje gaat door het mondje en dat geldt dubbel zo veel voor de filmsterren. "Twintig jaar geleden speelde gewicht geen grote rol", vertelt Cindy Pearlman.

"Je zag sterren met verschillende maten en gewichten. Vandaag moeten ze er allemaal afgetraind en met perfecte verhoudingen bijlopen. Velen denken dat sterren het ene crashdieet na het andere volgen, maar dat is echt niet zo. Ze eten echt voedsel, alleen hebben ze hun eigen trucs om hun lichaamsgewicht enigszins op peil te houden".

Tips uit Hollywood

1. Asperges, een must op het menu van Hollywood. De groente is een natuurlijke lichaamsreiniger. Acteur Owen Wilson mist nooit zijn dagelijkse dosis van asperges en peterselie.

2. Tanden poetsen. Na het eten trekken celebs naar de badkamer. Door de nieuwe smaak in de mond krijgen hersenen het signaal dat je buik gevuld is. Voedingsdeskundigen adviseren ginds het gebruik van de tandenborstel na elke maaltijd, het scheelt tot 15 procent lichaamsvet. Acteur Matthew Mc Conaughey voert zijn ultieme wapen zelfs mee naar het restaurant.

3. Blauwe borden. Blauw is de minst aantrekkelijke kleur om op te eten. Uit studies blijkt dat voedsel op een blauw bord, minder doet eten.
Eet maximaal vier koekjes per dag in plaats van het ontbijt en de lunch. Het koekjesdieet is gebaseerd op calorie-beperking en werkt bij zangeres Kelly Clarkson en Oscar-winnares Jennifer Hudson.

4. Strooi overvloedig kaneel op het eten of in de thee. In de Chinese geneeskunde wordt het kruid gebruikt voor een betere spijsvertering. Ook werkt het tegen cholesterol en doet het de bloedsuikerspiegel dalen.

5. Ban lightdrankjes. Volgens actrice Jessica Alba en Paris Hilton drink je beter dergelijke drankjes niet als je wil afvallen. Net omdat we denken geen calorieën binnen te krijgen, neigen we meer te eten. Het risico van overgewicht neemt hierdoor toe.

6. Draag speciale sandalen als de Fitflop. Te verkrijgen in Engeland. Deze platte schoenen activeren de spieren meer bij elke stap die gezet wordt.

7. Snuif pompelmoes. Uit studies blijkt dat dieren, die gedurende 15 minuten aan de geur werden blootgesteld, een verminderde eetlust en lichaamsgewicht hadden. Jennifer Lopez en Carmen Electra voeren heuse flacons mee met dergelijk goedje. De olie geeft een aroma af dat de leverenzymen en het lichaamsgewicht beïnvloeden.

8. Ga wandelen. Actrice Kate Bosworth, Cat Deeley en Renee Zellweger zien wandelen als de beste manier om heel wat kilootjes kwijt te raken. Tracht daarbij wel het hele lichaam goed te laten bewegen.

9. Ijslolies. Zijn ideaal als je honger hebt. Lange tijd heb je iets te eten en ze vormen een perfecte zoethoudertje zonder veel schade.

9. Koffie slurpen beroemdheden met tonnen. Wat het verschil maakt, is wat er in de koffie gegoten wordt. Amandel- of sojamelk bevatten minder calorieën dan gewone melk.

10. Breien. Julia Roberts en Uma Thurman zijn druk in de weer met de breinaalden. Niet alleen bannen ze hiermee stress en verbeteren ze de concentratie, het helpt hen om niet aan eten te denken.

11. Zoethout, sterke muntjes of ademverfrissers maken de smaakpapillen even gevoelloos. Het helpt als het hongergevoel opkomt.

12. Ban zetmeelhoudende koolhydraten als de zon ondergaat. Vooral 's avonds ben je uiterst attent wat er langs het mondje passeert.

13. Cheat a week. Geef jezelf over aan alles waar je trek in hebt. Eén dag per week geeft Michelle Pfeiffer zich over aan dougnuts of vettig Mexicaans voedsel.

14. Haal gedroogde pruimen in huis. Voedingsexperts raden ginds aan om vier gehakte pruimen door het gehakt te mengen. Zo zal een hamburger met pruimen heel wat minder vet bevatten.

15. Sushi. Aartsrivalen Angelina Jolie en Jennifer Aniston zijn er beiden verzot op. Sushi is calorie-arm en het vitaminerijke zeewier geeft cholesterol geen kans.

16. Gebruik goede fotolens. Populair onder de digitale camera's is de HP Photosmart R937. De camera doet dunner lijken en geeft een mooi figuur. Vips zweren erbij.

17. Eet vegetarisch. Alicia Silverstone zweert dat gezonde, plantaardige voedingsmiddelen de sleutel vormen voor duurzaam gewichtsverlies.

18. Catherine Zeta Jones gelooft dan weer niet in de ultieme tip. Wandelen, trainen in de sportschool of rondjes zwemmen in het zwembad, verscheidenheid is belangrijk. Elke dag moet er iets anders gebeuren, geen twee dagen doet ze hetzelfde. (lvl)
(Het Laatste Nieuws)

Stage is voorbij, vanaf maandag start ik met examens, vandaar een luchtige blogvulling. I'll be back maandag voor een verslagje van de laatste stageweek op Spoed, eindevaluatie en hoe het eerste examen is geweest. Prettig weekend iedereen en blok ze!

11:19 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: examens, dieet, tips, blok |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.