31-01-08

If you're happy and you know it, klap your hands *klap klap*

duim
Tis dus goed verlopen vandaag. Sinds vanmiddag 13u (eigenlijk is het serieus uitgelopen en wist ik de blijde boodschap pas om 14u45) weet ik dat ik geslaagd ben. Applausje voor mezelf! Dit wil zeggen dat ik nog enkele maanden flink op mijn tanden moet bijten en dat ik vanaf juli tot de echte 'werkmensen' zal behoren. Oohh, wat verlang ik naar dat moment!

Morgen volgt spijtig genoeg nog een dagje les + info ivm stage. Mijn stageplaats is trouwens veranderd om de één of andere onnozele reden (dik tegen mijn goesting, maar als student kan je daar niets aan veranderen) Kga dus na de krokusvakantie op stage naar AZ Sint Lucas op urologie gekoppeld aan een week nierdialyse. Hopelijk valt het daar wat mee. Het zal trouwens de eerste keer zijn dat ik in dat ziekenhuis stage doe. We zien wel

Ondertussen lukt het weight watchen goed. Het is dan ook nog maar de eerste dag en dus zouden er nog geen problemen mogen optreden. Hopelijk blijft het zo!

30-01-08

the countdown

Morgen is het zover, dan moet ik rond de middag naar Gent achter mijnen uitslag. Normaal zouden er geen problemen mogen zijn, maar toch is er een beetje spanning/gezonde stress. Dus iedereen duimen e om 13u!!

Ondertussen is het laatste examen al bijna een week voorbij. Na dit laatste zijn we met een aantal van de klas eerst iets gaan drinken en nadien iets gaan eten op de Korenmarkt, want ja twas middag en dan moet een mens al eens iets eten e. Nadien nog efkes langs de winkels gepasseerd voor een paar laatste stuks van de solden. 's Avonds vlug nog iets gaan drinken, gesupporterd voor Guillaume Devos tijdens de finale van Steracteur, Sterartiest en redelijk op tijd mijn bedje in, want ik was o zo moe. Ik was eigenlijk van plan om die nacht op te staan om naar de vrouwenfinale van de Australian Open te kijken, maar wegens te moe heb ik niet eens mijn wekker gehoord.
's Morgens vroeg op om te gaan werken en in de namiddag met een paar kameraden het autosalon in Brussel een bezoekje gebracht. Tof, voor ene keer, maar niet echt mijn ding. Als ik een nieuwe auto nodig heb, ga ik wel naar een plaatselijke garage hoor. Nadien nog richting Gent gegaan om iets te gaan eten en tot de late uurtjes iets gaan drinken.
Zondag terug gaan werken, maandag wafels gebakken (wel meer dan 100! Maja, als ik dan eens wafels bak, dan zijn het er veel ineens e)
Dinsdag en vandaag terug gaan werken en sinds vandaag ben ik terug gaan sporten. Vanaf nu ga ik mij terug toeleggen op mijn goede voornemens (namelijk gezonde voeding, dieten en sporten)

Mijn puntenboekje van de weight watchers is vandaag trouwens gearriveerd, morgen begint mijn nieuwe leven. Alle steun, tips, gezonde recepten, ... zijn welkom. Misschien zijn er wel nog mensen die op dit moment aan het 'weight watchen' zijn?

24-01-08

De 10 criteria van De Perfecte Man


art_large_265375

Vrouwen zijn kieskeurig, en dat blijkt ook uit hun lijstje kenmerken die een man allemaal moet bezitten. Tien criteria telt De Perfecte Man, samengesteld door 40.000 vrouwelijke leden van de datingsite UKdating.com.

Cliché
Uiterlijk speelt alleszins een rol, ondanks alle berichten van het tegendeel: De Perfecte Man moet groot (minstens 1m77), donker en knap zijn en blauwe ogen hebben. Verder mag hij niet te mager of te dik zijn, en moet hij zo'n 80 kilogram wegen.

Geld, geld, geld!
Het andere cliché, vrouwen vallen op geld, bleek ook te kloppen. De Perfecte Man heeft namelijk geld, een eigen huis, een universitair diploma en een zilveren (!) Mercedes.

Hij rookt niet, houdt van restuarants en cinema maar haat voetbal. Huisdieren zijn ook een plus-punt, net als netjes geschoren.

Ervaring, zonder kinderen
Uiteraard is De Perfecte Man niet getrouwd, maar een beetje ervaring mag wel: 3 serieuze relaties lijken de vrouwen een goed gemiddelde te vinden. Het aantal maximale bedpartners lag iets hoger: 6. Hij heeft geen kinderen.

Over 'hulp in het huishouden' wordt niet gerept, laat staan over 'alcoholproblemen', 'drukke jobs' of 'in staat om naar romantische komedies te kijken'. (hln)

19:36 Gepost door just me in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: perfecte man |  Facebook |

Oproepje voor de mannen onder ons

UZ Gent zoekt dringend spermadonoren

Gent, 24 januari 2008 - Het Labo voor Andrologie van het Universitair Ziekenhuis in Gent en de UGent kampt al geruime tijd met een nijpend tekort aan spermadonoren. In de 30 jaar dat het labo bestaat, meldden zich gemiddeld 10 donoren per jaar. Dat cijfer zou tot minstens 50 moeten stijgen om te kunnen beantwoorden aan de toenemende vraag. Steeds meer alleenstaanden, lesbische koppels (samen 20%) en paren bij wie de man onvruchtbaar is (overige 80%) zien in spermadonatie dé oplossing voor hun onvervulde kinderwens. De zaadcellen van één donor kunnen dienen om maximum zes verschillende vrouwen te bevruchten.

Spermadonatie zit vandaag nog te veel in een taboesfeer, omdat het zowel door de donor als door zijn partner bijna systematisch geassocieerd wordt met vaderschap. Onterecht, want de Belgische wetgeving garandeert absolute anonimiteit voor de donor en dat voor, tijdens en na de donatie. Ook de acceptor of ontvanger blijft in alle gevallen voor de donor onbekend. Die gewaarborgde anonimiteit geldt niet in alle Europese landen, waardoor het Gentse labo ook steeds meer aanvagen krijgt uit bijvoorbeeld Nederland.

De medewerkers van het Gentse universitaire labo pleiten voor een federale promotiecampagne die spermadonatie uit de taboesfeer moet halen; het huidige tekort treft overigens ook andere spermabanken in ons land: "Eigenlijk verschilt een spermadonor in niets van een orgaandonor en dat beseft onze doelgroep te weinig. In principe zouden ze dezelfde motivatie moeten hebben, nl. een stukje van zichzelf weggeven om anderen te helpen, zonder dat er na de donatie nog verdere verantwoordelijkheden moeten opgenomen worden. Het is een maatschappelijk engagement, zeg maar", zegt dr. Guy T’Sjoen, androloog in het UZ Gent.

Er gelden specifieke selectiecriteria voor spermadonoren. Zo moeten de mannen tussen 18 en 40 jaar oud zijn en in goede gezondheid verkeren; studenten zijn daarbij een belangrijke doelgroep. Hun medische voorgeschiedenis en fysieke kenmerken worden nauwgezet bijgehouden om een correcte medische ‘matching’ te kunnen uitvoeren tussen donor en ontvanger. Uiterlijke kenmerken zoals huids-, haar- of oogkleur en gestalte spelen geen beperkende rol; ze worden in het labo wel onderling afgestemd tussen donor en ontvanger.

Elk zaadstaal van een kandidaat-donor wordt onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles (bv. aantal zaadcellen, beweeglijkheid, enz.). Bij een gunstig resultaat wordt een bloedafname gepland die 6 maanden later herhaald wordt om na te gaan of de algemene gezondheidstoestand van de potentiële donor goed bleef. Een spermadonatie houdt geen risico’s in en wordt niet vergoed1.

Meer informatie over spermadonatie is te vinden op www.infertiliteit.net of in het Labo voor Andrologie van het UZ Gent via het telefoonnummer 09 332 21 41.

16:39 Gepost door just me in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mannen, uz gent, spermadonoren, andrologie |  Facebook |

mythes over vermageren

De vaste regels over diëten kent iedereen. Gezonder eten, geen vette snacks of tussendoortjes, veel bewegen en niet teveel koolhydraten eten. Kloppen deze stellingen wel? We zetten tien mythes over gewichtsverlies op een rijtje.

1. Mannen verliezen sneller gewicht

Zo onrechtvaardig, maar de theorie klopt. Uit een studie blijkt dat mannen sneller vetten verliezen dan vrouwen. Na een hele sessie oefeningen en workouts waren heren gemiddeld 5,2 kg. kwijt. Dames die dezelfde training kregen, verloren nauwelijks een kilo. De evolutieleer speelt daarbij een grote rol. Omdat vrouwen kinderen baren en zogen, raken de vetrolletjes moeilijker kwijt.

2. Bewegen doet eten
Er zijn stemmen die beweren dat sport en beweging het hongergevoel opwekken. Gevolg is dat je daardoor meer gaat eten. Klopt niet, beweren ze aan de Aberdeen Universiteit. Er is nooit een link gevonden tussen de twee.

3. Water drinken helpt gewicht verliezen
Klopt. Drink minstens acht glazen water om het hongergevoel weg te krijgen. Water vult de maag. Drink je niet genoeg, dan tracht het lichaam elk tekort op te vullen door extra water op te slaan. Zo kom je pas aan. Ook de nieren werken zonder vocht niet naar behoren. De lever kan het vet niet verbranden, waardoor het verder in het lichaam opgeslagen blijft.

4. Lopen is slecht voor de knie
Absoluut niet. Uit een studie blijkt dat lopers 25 procent minder knieproblemen kennen dan hun medemens die weinig of niet bewegen. Wie gezond oud wil worden, kan maar beter aan regelmatige lichaamsbeweging doen.

5. Diëten zijn onschadelijk
Fout, zo kan een te vlugge gewichtsdaling leiden tot galstenen. Wie minder dan 800 calorieën per dag inneemt, kan hartritmestoornissen krijgen. Crashiëten werken trouwens helemaal niet. Door maaltijden over te slaan of plots veel te weinig calorieën op te nemen, krijg je net het tegenoverstelde effect. Begin je na een tijdje weer normaal te eten, dan vliegen de kilootjes er zo aan. Dat komt omdat het lichaam al die tijd trager heeft leren werken om de weinige voeding die ze binnen kreeg, ten volle te benutten. Op die manier houdt ze elke calorie vast en slaat ze het meteen op als 'vet'.

6. Citroensap lost vet op
Een leugen, zo blijkt. Een bron van vitamine C, dat wel, maar vetten oplossen? Vergeet het.

7. Een ontbijt overslaan maakt dikker
Juist, sla de meest belangrijke maaltijd van de dag niet over. Heel wat studies bevestigen dat wie een ontbijt overslaat, meer kans maakt om dik te worden.

8. Minder vet, minder calorieën
Fout, het is een misverstand te denken dat magere producten met weinig vet weinig calorieën bevatten. Uit onderzoek blijkt dat deze vaak meer dikmakers bevatten. Andere zoetstoffen of extraatjes worden toegevoegd om smaak en textuur aan het product te geven. Vooraleer je dergelijke producten koopt, bekijk altijd eerst het aantal calorieën.

9. Koolhydraten zijn dikmakers
Niets van, brood, pasta en rijst bevatten weinig vet en calorieën. Pas wanneer ze in grote porties worden gegeten of met sauzen of beleg worden overgoten, is de stelling juist.

10. Eet 's avonds niet meer
Vaak gehoord, maar zeer onjuist. Het doet er niet wanneer je eet. Een teveel aan calorieën wordt door het lichaam altijd als vetten opgeslagen, ongeacht welk tijdstip. Veel belangrijker is te kijken wat je achter de kiezen stopt.

12:39 Gepost door just me in gezondheid | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vermageren, dieet, calorieen, sporten, water |  Facebook |

23-01-08

win een avondje uit

Examen Neurologie zit er ook al op, nog eentje te gaan en tis weer gepasseerd. Eigenlijk gaat da toch allemaal vlug e. Iedereen is wel steen en been aant klachten over den blok en de examens, maar voor je het weet zijn die voorbij en kunnen we weer van een weekje rust genieten. In dit geval zijn het 2 weekje rust aangezien de krokusvakantie zo vroeg valt.
Vanaf van tweekend ga ik ook weer gaan werken, kwestie van nog wa centjes te verdienen.

Vanmiddag was ik geschrokken toen ik het nieuws hoorde over de plotse dood van acteur Heath Ledger. Azo een schatje en bovenal ne goeien acteur, vooral in Brokeback Mountain. Hij zou een overdosis slaappillen genomen hebben. Zonde...

Kheb gezien op mijn tellertje dat deze blog bijna zijn 52000ste bezoeker mag verwelkomen! Applaus voor mezelf! Nr 52000 (of de dichtste in de buurt en liefst van het mannelijke geslacht) maakt kans op een avondje uit Smile

22-01-08

verslagje

Ontketende Sharapova laat niets heel van Henin

Aan het sprookje van Justine Henin is vanmorgen in Melbourne Park een bruusk einde gekomen. De boosdoener: Maria Sharapova. De Russische ijskoningin is top op deze Australian Open en trok die lijn door tegen een machteloze Henin: 6-4, 6-0. In de eerste set wist 'Ju' een break achterstand nog goed te maken, maar een rebreak zorgde voor setverlies. Daarna was de veer gebroken bij onze landgenote, waar Sharapova zowel op haar opslag als in de rally's bleef beuken. Geen 34ste zege op rij voor Henin, wel exit Down Under. Sharapova speelt in de halve finale tegen Serena-killer Jankovic, Henin kan terug thuis haar wonden likken.

Droom opbergen
Voelde Carlos Rodriguez de bui al hangen? Zijn uitspraak van het voorbije weekend dat een nederlaag Justine goed zou doen, doet vermoeden van wel. De Henin-fans die hoopten op een Golden Slam (de vier Grand Slams plus de Olympische Spelen, wat Henins idool Steffi Graff als laatste voor mekaar kreeg), mogen die droom al meteen opbergen. Daarvoor was Sharapova vandaag gewoon te sterk. Maria lijkt na een mislukt 2007 vastberaden weer aan te knopen met succes. Haar opslag zoefde dikwijls oerend hard rond de oren van 'Ju', waar die van Henin het opnieuw liet afweten. Het nummer één bleef achter met amper 48% gelukte eerste opslagen, veel te weinig om deze Sharapova (65%) pijn te kunnen doen.

Rebreak nekt Henin
Dankzij dat hoger percentage wist de Siberische krachtpatster Henin bijna constant onder druk te zetten. 'Ju' moest vechten voor elk punt, waar de Russische de snelle winners opstapelde: 69 in totaal, waar Henin bleef steken op 45 stuks. Alleen naar het einde van de eerste set toe kon Henin even de indruk wekken de match te laten kantelen. Ze maakte een break goed om terug tot 5-4 te komen, maar moest vervolgens na een hoogstaand en felbevochten game de rebreak incasseren. Hét moment in de match, want in set twee stoomde Maria vlot door en legde Justine er het bijltje bij neer.

Antwerpen
Het gevolg was een voor Henin pijnlijk verloren tweede set: 6-0. Sharapova ontmoet in de halve finale Jelena Jankovic, die eerder vandaag Venus Williams uitschakelde. Justine kan nog verliezen, al was dat geleden van de halve finale op Wimbledon vorig jaar tegen Bartoli. Via onder andere Antwerpen wordt het nu toewerken naar Roland Garros, waar Henin op haar geliefkoosde toernooi nog eens kan tonen wie er nog altijd het nummer één is. (hln)

examens en tennis

Nog 2 examens die ik mag schrappen van mijn lijstje. Vorig weekend was zwaar met 2 vakken (en niet van de minste) die moesten geblokt worden. De examens zelf waren redelijk simpel (behalve dat van farmacologie) Vanaf dan kon ik een beetje genieten van mijn dagje, want het was mijn verjaardag. Niet echt iets speciaals gedaan hoor, een beetje uitgerust, een bezoekje gebracht aan mijn grootouders, mijn petekindje die mij kwam bezoeken en veel telefoontjes gekregen.
Maar dat gelummel van gisteren wil dus zeggen dat ik vandaag nog ne goeien slag moet doorgeven voor het examen van morgen, nl neurologie dat voor een deel door een arts wordt gegeven en dus extra moeilijk is. Ik ben dus vanmorgen al vroeg begonnen
Aangezien het tennis is, staat op de achtergrond de tv op. Tot nu toe kan ik nog aardig voortwerken, maar eens het spannend zal worden, zal ik mij waarschijnlijk niet kunnen bedwingen om mee te kijken en te supporteren voor Sharapova. (awoe Henin) Misschien kom ik straks wel terug met een verslagje van den tennis

09:54 Gepost door just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tennis, examens, verjaardag, neurologie, henin, sharapova |  Facebook |

20-01-08

de laatste uren - overzicht

24
Ik beleef momenteel de laatste uren van mijn 23ste levensjaar. Morgen is het immers mijn verjaardag. Tis tijd om eens achterom te kijken:

- ik moest afscheid nemen van een dierbare vriend, hij verloor helaas op een veel te jonge leeftijd zijn strijd tegen kanker. Je blijft voor altijd in mijn hart!
- ik kocht mijn eerste eigen auto, een opel corsa
- ik hing vaak urenlang aan de telefoon en bijgevolg had ik dus de duurste gsmrekening van mijn leven. (het is zo beschamend hoog dat ik hier zelf het bedrag niet durf schrijven)
- vele vrienden gingen gaan samenwonen en het zetten mij aan het denken om ook een eigen plekje te hebben, maar aangezien ik nog tot juni op de schoolbanken zit, zal dit plan nog niet voor het eerste jaar zijn
- het was een jaar waarin ik heel veel ben gaan werken en geld ben gaan verdienen
- aangezien ik veel was gaan werken, ben ik niet in het buitenland geraakt dit jaar
- ik beleefde de mooiste zomer van mijn leven (tot nu toe) vol met parkconcerten, girls night outs,...
- mijn hartje werd gebroken door de liefde van mijn leven (dat dacht ik toen, ma liefde maakt blind en mensen maken al eens fouten in hun leven)
- sindsdien ben ik nog geen nieuwe liefde tegengekomen.
- a special thanks to mijn allerbeste maatje, hij hield mij overeind in moeilijke tijden, tis een schat van een kerel en een echte teddybeer, I love him ;-)

Tijdens mijn 24ste levensjaar wens ik mezelf
- (morgen, woensdag en vrijdag nog een paar goeie examens)
- een diploma!
- een goede gezondheid
- een lief/date om mee te gaan naar het trouwfeest van mijn nichtje
- volledig in het werkveld te smijten
- een reis naar een zonnig land met een zee, zon, strand, cocktails en cultuur
- een dieet die ik minstens voor een paar maand uithoud(en ja, nu meen ik het écht)
- een weekend Parijs
- kerstshoppen in Londen
- een fantastische zomer
- onvoorspelbaarheid, spontaniteit, speelsheid
- de lotto of euromillions te winnen
....

23:02 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verjaardag, waterman, 24, parijs |  Facebook |

18-01-08

jihaaa

- er zijn al 3 examens gepasseerd, waaronder de zwaarste vakken
- nog een weekje en dan heb ik mijn leven terug
- Guillaume Devos zit er nog in bij Steracteur Sterartiest. Blijven stemmen voor dienen gast
- echt nog een goed koopje kunnen doen tijdens de solden, een zwart vestje met ceintuur, tijdloos en voor maar 30 euro
- vanaf februari begin ik met een kookcursus samen met een vriendin
- volgende week zaterdag ga ik naar het autosalon
- tis weekend!!
- nog enkele dagen en jullie mogen mij 3 verjaardagskussen komen geven, liefst van al samen met een bos van 24 rode en witte rozen (andere cadeautjes zijn ook steeds welkom ;-) )

17-01-08

over verslavingen en gsm's

Ik ben aan het afkicken.... van cola light. De laatste weken was het weer te erg geworden, 2 tot 3 blikjes per dag. Maar nu ben ik al 2 dagen cola light vrij en dat is een hele prestatie, vooral omdat het examens zijn en ik dan zondig tegen de sterren op. De paar kilo's die ik eraf gewerkt had, zijn er nu gegarandeerd terug bijgekomen. Maar ja, wat wil je. Hele dagen stilzitten achter mijn bureautje, geen sport wegens geen tijd, niet buitenkomen behalve op de dag van het examen, want dan moet ik wel naar Gent. En het grootste probleem, het eten. Snoep, koekjes, chips in plaats van de gezonde kost zoals een stuk fruit of yoghurt. Gelukkig slaag ik er wel in om per dag mijn fles water leeg te drinken. Dat die examens maar vlug voorbij zijn, dan kan ik terug mijn leven gaan beteren

Examen 2 is redelijk goed gegaan. Het was nochtans een zwaar vak, maar gelukkig was het grootste deel open boek en was het belange zo moeilijk nog nie. Morgen zie ik het redelijk zitten, hoewel er veel pathologiën van buiten te kennen zijn, met allerlei verschillende oorzaken, symptomen en therapieën en probeer dat allemaal maar eens uit elkaar te houden.

Gisteren na het examen nog eens door de Veldstraat gelopen (kmoest toch een uur wachten voor mijnen trein) en thuisgekomen met een nieuwe gsm. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw modelletje en het is een samsung M610 geworden

gsm

15-01-08

eventjes ontspannen

Thursday night, everything's fine, except you've got that look in your eye
when I'm tellin' a story and you find it boring,
you're thinking of something to say.
You'll go along with it then drop it and humiliate me infront of our friends.

Then I'll use that voice that you find annoyin' and say something like
"Yeah, intelligent input, darlin', why don't you just have another beer then?"

Then you'll call me a bitch
and everyone we're with will be embarrassed,
and I wont give a shit.

My finger tips are holding onto the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't.
And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and I smile.
I know I should forget, but I can't.

You said I must eat so many lemons
'cause I am so bitter.
I said
"I'd rather be with your friends mate 'cause they are much fitter."

Yes, it was childish and you got aggressive,
and I must admit that I was a bit scared,
but it gives me thrills to wind you up.

My finger tips are holding onto the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't.
And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and I smile.
I know I should forget, but I can't.

Your face is pasty 'cause you've gone and got so wasted, what a surprise.
Don't want to look at your face 'cause it's makin' me sick.
You've gone and got sick on my trainers,
I only got these yesterday.
Oh, my gosh, I cannot be bothered with this.

Well, I'll leave you there 'till the mornin',
and I purposely wont turn the heating on
and dear God, I hope I'm not stuck with this one.

My finger tips are holding onto the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't.
And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and i smile.
I know I should forget, but I can't.

x2

And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and I smile.
I know I should forget, but I can't.
(Foundations ~ Kate Nash)

19:30 Gepost door just me in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kate nash, liedje |  Facebook |

1 down, 6 to go + oproepje

guillaume
1 examen, daar zijn we al vanaf. Morgen is er nog het zwaarste vak, dus eens dat dit voorbij is, zal ik al een stuk opgelucht zijn! Steek jullie kaarsjes maar aan

Kheb ook nog een oproepje. Ik ben nu niet echt fan van programma's à la 'Steracteur Sterartiest', maar omdat er enkele mensen meedoen/deden uit mijn streek (Go Free ~Mega Mindy~ Souffriou, Hein ~lekker ding~ Blondeel en Guillaume ~wat een lijf + puppie-oogjes~ Devos) heb ik af en toe de vrijdagavond eens gekeken.
Aangezien Guillaume deze week op de pijnbank zit en ik vind dat hij het dubbel en dik verdiend om er minstens nog 1 weekje in te blijven, wil ik jullie oproepen om massaal te stemmen voor deze schattige jongen Smile

sms Guillaume naar 3470 of bel 0905 563 13

11:20 Gepost door just me in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek, stem guillaume, sms, examen, steracteur, sterartiest |  Facebook |

13-01-08

Sap is goed voor elk!

Na soep zijn ook (verse) vruchtensapjes goed voor de gezondheid. Ze blaken van vitamines en mineralen en gaan heel gemakkelijk naar binnen.

Sinaasappelsap

De bekendste en wellicht ook meest gedronken vruchtensap. Een glas dagelijks zou de kans op artritis en beroerte doen verminderen. Bijkomend voordeel: de vitamine C uit de sinaasappels helpen bij de opname van ijzer in het lichaam, waardoor zuurstof beter door het lichaam getransporteerd word. Belangrijk is wel ongezoet fruitsap te nemen, liefst mét pulp. Of ze zelf te persen, natuurlijk.

Appelsap

An apple a day, keeps the doctor away. Of toch bijna: twee tot vier geperste appels per dag zouden de hersenen beschermen tegen 'oxiderende stress', wat de hersencellen beschadigt en leidt tot geheugenverlies. Hoe troubeler het sap, hoe beter: dat betekent dat er meer anti-oxidanten in aanwezig zijn, wat beschermt tegen de stress.

Granaatappelsap

Een heel bijzonder sap van een bijzondere vrucht: verlaagt de bloeddruk en herstelt de schade aangericht door cholesterol. Zou ook kunnen helpen tegen prostaatkanker.

Tomatensap
Een stof in tomaten, lycopene, zou beschermen tegen prostaat- en longkanker.

Citroensap

Zou moeten beschermen tegen astma en bepaalde types huidkanker. Maar wie het puur binnenkrijgt, da's een andere vraag.

Kersensap
Bij ons bekend in combinatie met appel, maar puur kersensap zou wel eens extra voordelen kunnen bieden voor de spieren. Kersen zitten barstensvol antioxidanten die artritis en andere spierontstekingen tegengaan.

Veenbessensap
Blaasontsteking, hartproblemen en te hoge cholesterol: daar kan veenbessensap bij helpen.

Braambessensap

Dit sap zou Alzheimer kunnen tegengaan. Ook hier zijn het weer de anti-oxidanten die de positieve effecten leveren. (edp)

16:13 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sapjes, fruit, gezondheid |  Facebook |

12-01-08

Tips

Dieetgeheimen van de celebs

Een kilootje teveel na de feestdagen? Wie niet. Zelfs de grootste Hollywoodsterren hebben er last van. Wist je dat Cindy Crawford slokken azijn slikt om haar eetlust te doden of dat Demi Moore appelschijfjes met pindakaas eet? In de 'Black Book of Secrets Hollywood Diet, dat binnenkort op de markt verschijnt, mag de lezer een blikje werpen in de koelkast van enkele toonaangevende dames.

Boek
Twee journalisten uit de Showbizzwereld, Kim Douglas en Cindy Pearlman, houden zich al jaren bezig met de eetgewoonten van de sterren. Elk pondje gaat door het mondje en dat geldt dubbel zo veel voor de filmsterren. "Twintig jaar geleden speelde gewicht geen grote rol", vertelt Cindy Pearlman.

"Je zag sterren met verschillende maten en gewichten. Vandaag moeten ze er allemaal afgetraind en met perfecte verhoudingen bijlopen. Velen denken dat sterren het ene crashdieet na het andere volgen, maar dat is echt niet zo. Ze eten echt voedsel, alleen hebben ze hun eigen trucs om hun lichaamsgewicht enigszins op peil te houden".

Tips uit Hollywood

1. Asperges, een must op het menu van Hollywood. De groente is een natuurlijke lichaamsreiniger. Acteur Owen Wilson mist nooit zijn dagelijkse dosis van asperges en peterselie.

2. Tanden poetsen. Na het eten trekken celebs naar de badkamer. Door de nieuwe smaak in de mond krijgen hersenen het signaal dat je buik gevuld is. Voedingsdeskundigen adviseren ginds het gebruik van de tandenborstel na elke maaltijd, het scheelt tot 15 procent lichaamsvet. Acteur Matthew Mc Conaughey voert zijn ultieme wapen zelfs mee naar het restaurant.

3. Blauwe borden. Blauw is de minst aantrekkelijke kleur om op te eten. Uit studies blijkt dat voedsel op een blauw bord, minder doet eten.
Eet maximaal vier koekjes per dag in plaats van het ontbijt en de lunch. Het koekjesdieet is gebaseerd op calorie-beperking en werkt bij zangeres Kelly Clarkson en Oscar-winnares Jennifer Hudson.

4. Strooi overvloedig kaneel op het eten of in de thee. In de Chinese geneeskunde wordt het kruid gebruikt voor een betere spijsvertering. Ook werkt het tegen cholesterol en doet het de bloedsuikerspiegel dalen.

5. Ban lightdrankjes. Volgens actrice Jessica Alba en Paris Hilton drink je beter dergelijke drankjes niet als je wil afvallen. Net omdat we denken geen calorieën binnen te krijgen, neigen we meer te eten. Het risico van overgewicht neemt hierdoor toe.

6. Draag speciale sandalen als de Fitflop. Te verkrijgen in Engeland. Deze platte schoenen activeren de spieren meer bij elke stap die gezet wordt.

7. Snuif pompelmoes. Uit studies blijkt dat dieren, die gedurende 15 minuten aan de geur werden blootgesteld, een verminderde eetlust en lichaamsgewicht hadden. Jennifer Lopez en Carmen Electra voeren heuse flacons mee met dergelijk goedje. De olie geeft een aroma af dat de leverenzymen en het lichaamsgewicht beïnvloeden.

8. Ga wandelen. Actrice Kate Bosworth, Cat Deeley en Renee Zellweger zien wandelen als de beste manier om heel wat kilootjes kwijt te raken. Tracht daarbij wel het hele lichaam goed te laten bewegen.

9. Ijslolies. Zijn ideaal als je honger hebt. Lange tijd heb je iets te eten en ze vormen een perfecte zoethoudertje zonder veel schade.

9. Koffie slurpen beroemdheden met tonnen. Wat het verschil maakt, is wat er in de koffie gegoten wordt. Amandel- of sojamelk bevatten minder calorieën dan gewone melk.

10. Breien. Julia Roberts en Uma Thurman zijn druk in de weer met de breinaalden. Niet alleen bannen ze hiermee stress en verbeteren ze de concentratie, het helpt hen om niet aan eten te denken.

11. Zoethout, sterke muntjes of ademverfrissers maken de smaakpapillen even gevoelloos. Het helpt als het hongergevoel opkomt.

12. Ban zetmeelhoudende koolhydraten als de zon ondergaat. Vooral 's avonds ben je uiterst attent wat er langs het mondje passeert.

13. Cheat a week. Geef jezelf over aan alles waar je trek in hebt. Eén dag per week geeft Michelle Pfeiffer zich over aan dougnuts of vettig Mexicaans voedsel.

14. Haal gedroogde pruimen in huis. Voedingsexperts raden ginds aan om vier gehakte pruimen door het gehakt te mengen. Zo zal een hamburger met pruimen heel wat minder vet bevatten.

15. Sushi. Aartsrivalen Angelina Jolie en Jennifer Aniston zijn er beiden verzot op. Sushi is calorie-arm en het vitaminerijke zeewier geeft cholesterol geen kans.

16. Gebruik goede fotolens. Populair onder de digitale camera's is de HP Photosmart R937. De camera doet dunner lijken en geeft een mooi figuur. Vips zweren erbij.

17. Eet vegetarisch. Alicia Silverstone zweert dat gezonde, plantaardige voedingsmiddelen de sleutel vormen voor duurzaam gewichtsverlies.

18. Catherine Zeta Jones gelooft dan weer niet in de ultieme tip. Wandelen, trainen in de sportschool of rondjes zwemmen in het zwembad, verscheidenheid is belangrijk. Elke dag moet er iets anders gebeuren, geen twee dagen doet ze hetzelfde. (lvl)
(Het Laatste Nieuws)

Stage is voorbij, vanaf maandag start ik met examens, vandaar een luchtige blogvulling. I'll be back maandag voor een verslagje van de laatste stageweek op Spoed, eindevaluatie en hoe het eerste examen is geweest. Prettig weekend iedereen en blok ze!

11:19 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: examens, dieet, tips, blok |  Facebook |

06-01-08

een nieuw jaar, nieuwe prioriteiten en het jaar van de liefde

liefde
Eerste post van het nieuwe jaar en ik heb der nog lang mee gewacht ook! Daar gaat al één van mijn voornemens voor dit jaar (grapje)
Voornemens maak ik eigenlijk niet meer. Hoewel ik stiekem enkele doelen voor het nieuwe jaar voorop stel.
De klassiekers zoals meer sporten, gezonder gaan leven (niet of zo weinig mogelijk snoepen, geen fastfood,...) en liefst een paar kilootjes verliezen zijn ook op mijn lijstje terug te vinden. Maar ik weet dat ik deze toch niet volhoud, dus hecht ik er ook niet zoveel belang aan. Vanaf dit jaar heb ik me voorgenomen om meer tijd te besteden aan de belangrijke dingen in het leven. Meer tijd maken voor vrienden, geen dingen uitstellen (oh daar ben ik ne specialist in!), mij nog een half jaarke dubbel en dik inzetten voor school, zodat ik eind juni mijn diploma'tje mag inkaderen en bovenal... een goe lief zoeken, eentje om te blijven. Kandidaten mogen altijd een mailtje sturen! Als mijn mailadres werkt tenminste, nietwaar Ghandi Smile

16:07 Gepost door just me in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: nieuwjaar, vrienden, school, voornemens, liefde, tijd, sporten |  Facebook |