21-03-08

Waarom gaan mannen vreemd?

Meer mannen dan vrouwen gaan vreemd, dat wijzen de cijfers uit. Maar welke redenen, zowel biologisch als emotioneel, hebben mannen voor hun bedrog?

De oorzaak die biologen vaak aan mannelijk overspel geven is dat mannen de drang voelen om hun zaad zoveel mogelijk te verspreiden, dat komt zo door de evolutie.

Verslaving
Mannen en vrouwen gaan op andere manieren vreemd, zegt psychiater Mark Epstein. "Bij mannen is het louter iets van zin hebben. Je kunt het bij mannen vaak vergelijken met een verslaving. Ze keren terug naar vroeger en denken aan de dingen van toen die hen gelukkig maakten. Mannen die vreemd gaan doen dat volgens een patroon. Ze denken aan de eerste keer dat ze een vrouw versierden en aan het genot dat ze daaruit haalden. Het is datzelfde genot dat ze zoeken tijdens het vreemdgaan. Het verschil met een verslaving is dat deze mannen gefrustreerd zijn over hun huwelijk.

Vreemdgaan heeft weinig met seks te maken. Als mannen trouw blijven dan doen ze dat uit respect hebben voor hun vrouw."

Mannelijk en sexy
Huwelijkstherapeute Louanne Cole Weston: "Veel mannen zien overspel als een manier om een einde aan het huwelijk te maken waar ze toch geen interesse meer in hebben. Een man komt een vrouw tegen die een zekere energie uitstraalt, energie die zijn vrouw verloren lijkt te hebben. Deze man voelt zich opnieuw mannelijk en sexy bij deze nieuwe vrouw. Maar het kunnen evengoed problemen thuis zijn die mannen in de armen van een ander drijven."

Komt het nog goed?
Kan een overspelige man zijn slechte gewoontes veranderen? Weston: "Dat hangt van vele dingen af. Het hangt af van de eerlijkheid waarmee hij met zijn vrouw omgaat na het overspel. Ook zijn bereidheid om therapie te volgen speelt een rol, maar ook hoe de vrouw met het probleem omgaat. Ik heb koppels er sterker van zien worden, omdat er heel wat problemen aan de oppervlakte komen en het gesprek tussen hen op gang is gebracht.

Gesprek
Te veel koppels praten niet genoeg in hun huwelijk, ze zijn niet eerlijk met elkaar. Als een man zijn huwelijk als een leugen of gecompliceerd ziet, zelfs wanneer hij die problemen veroorzaakt, ziet hij de waarde van dat huwelijk niet. Of hij is verveeld."

Huwelijkstherapeuten zeggen dat meer en meer koppels voor een open huwelijk kiezen met seksuele vrijheid. Op deze manier willen ze een echtscheiding vermijden. Maar om het te doen slagen, moeten beide partners hiermee instemmen, wat vaak niet het geval is. (ep)

Allemaal vree interessant om te weten, maar waarom gaan jullie eigenlijk vreemd??

18:35 Gepost door just me in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mannen, vreemdgaan |  Facebook |

09-03-08

Vrouwen blijken mannen niet te kennen

large_329172Vrouwen weten niet wat mannen willen, ook al denken ze nog zo graag van wel. De vrouwen slaan de bal behoorlijk mis in wat mannen van een vrouw verwachten, zo ontdekte Brits onderzoek.

Geen sport, wel shoppen
Een kwart van de vrouwen dacht dat mannen graag een vrouw wilden die iets van sport kende, maar dat is slechts bij 10 procent het geval. Vier op de tien vrouwen denkt dat hun man niet wil luisteren naar vragen als 'Is mijn kont niet te dik in deze rok?', maar nog geen kwart van de mannen ergert zich echt aan die vraag.

En terwijl drie op vier vrouwen denkt dan hun mannen niet mee wil gaan shoppen, wil vier op tien mannen dat écht niet. De meerderheid wil het dus wél!

To do or not to do?
Ook wat het huishouden betreft gaapt een grote kloof: 84 procent van de mannen vindt dat zowel man als vrouw hun deel van het huishouden moet doen. Vrouwen denken echter dat 65 procent van de mannen denkt dat het huishouden een vrouwenzaak is.

Is het dan werkelijk zo dat mannen wel willen helpen, maar vrouwen het hen gewoon niet vragen? Of dat vrouwen de taken uit handen nemen 'omdat ze het toch beter en sneller kunnen? In dat geval: zou het niet gemakkelijker zijn dames, om goede afspraken te maken en je man gewoon te vertrouwen? Denk aan de extra tijd die jullie kunnen gebruiken om te shoppen bijvoorbeeld! (edp)

19:21 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vrouwen, mannen |  Facebook |

06-03-08

nieuwsjes

- nog 1 dagje stage en de 4 weken zitten er terug op (3 weken urologie en 1 week nierdialyse)
- ik heb vorig weekend ook gewerkt, dus morgen is mijn 7e dag na elkaar dat ik mag optrekken
- dieet is aant slabbaken, ik had echt een superslechte week (dwz veel snoepen en ongezond eten)
- door de onregelmatige uren op stage ben ik al 3 weken niet meer gaan sporten. Vanaf maandag ga ik der weer invliegen!
- we hebben sinds kort ne vaatwas bij ons thuis, dus ik moet niemeer den afwas doen :-)
- de eerste 2 sollicitatiegesprekken zijn binnen! Eentje binnen 2 weken en één tijdens de paasvakantie
- ik ben op zoek naar iets nieuws van kledij voor den trouw van mijn nichtje. Suggesties zijn altijd welkom
- Ik wil zon, warmte en op reis gaan!
- de nieuwe website van onze vereniging is definitief af. Breng zeker eens een bezoekje
www.paardenhappening-zottegem.be

21:50 Gepost door just me in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stage, vakantie, sollicitatie, dieet, website |  Facebook |