07-05-08

weetjes

Een grote kont is gezond

Het vet dat zich opstapelt op de heupen en achterwerk kan je beschermen tegen diabetes, blijkt uit Amerikaans recent onderzoek.

Afvallen door vet
De Amerikaanse onderzoekers verrichtten onderzoek op muizen. Die kregen vet van hun heupen getransplanteerd kregen naar hun buik. Als snel bleek dat de muizen afvielen en dat hun vetcellen krompen. Ook hadden ze een betere suikerspiegel en het niveau van hun insuline in het bloed verbeterde. De levenstijl van de muizen veranderde niet.

Beschermen
"Deze resultaten zijn zeker verrassend", zegt onderzoeker Ronald Kahn. "We ontdekten dat het vet op heupen en achterwerk voordelige effecten had, zeker wanneer je het injecteert in de buik. De studie startte met een onderzoek naar de effecten van vet uit verschillende lichaamsdelen op metabolische ziekten als diabetes."

Wetenschappers weten al langer dat vet aan de buik het risico op diabetes en hartziekten verhoogt. Mensen met brede heupen en een grote kont daarentegen hebben minder kans op deze ziekten. Nu blijkt dat onderhuids vet mensen actief kan beschermen tegen metabolische ziekten.

Niet alle vet is slecht
"Dit onderzoek is heel belangrijk omdat het bewijst dat niet alle vet slecht is.", zegt Kahn.

Nu wil het onderzoeksteam de substanties van vet op heupen en achterwerk vinden die verantwoordelijk zijn voor deze gezondheidsvoordelen. Ze hopen een medicijn te kunnen ontwikkelen dat dit effect nabootst nabootsen. Het is wel geweten dat vet verschillende hormonen produceert, maar geen van de reeds gekende hormonen zou betrokken zijn in het proces. (ep)
07/05/08 12u38
(het laatste nieuws)

13:33 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Joehoe!

Dan zit ik alvast safe!

:-)

Gepost door: Zita | 10-05-08

De commentaren zijn gesloten.