07-06-08

Oefeningen voor een platte bikinibuik

Wil je nog voor de zomer een strakke en platte buik? Dan moet je er zelf aan werken. Ondersaande oefeningen zijn gebaseerd op Pilates. Ze concentreren zich op de buik, maar zetten het hele lichaam aan het werk. Herhaal ze drie tot vier keer per week en je krijgt een buikje waar iedereen jaloers op is.

1. Been in de lucht
Ga op je rug liggen met de schouders op de grond en de buikspieren opgespannen. Vorm met je benen in de lucht een hoek van ongeveer 90 graden, je voeten mogen iets hoger zijn dan je knieën.
Strek je voet en tenen. Adem in om de buikspieren nog meer op te spannen. Tijdens het uitademen beweeg je het rechterbeen rustig en gecontroleerd vanuit de heupen omlaag.

Let er op dat je knie in dezelfde hoek blijft. Wanneer je buik niet meer plat kan blijven of je rug hol trekt, mag je stoppen met de neergaande beweging. Adem dan in en breng je been rustig weer naar beginpositie. Doe nu hetzelfde voor het linkerbeen. Herhaal dit 10 keer voor elk been. Let bij deze oefening er op dat je je onderrug niet tegen de grond duwt.

2. Beide benen in de lucht
Deze oefening heeft dezelfde beginpositie als de vorige oefening. Het verschil zit erin dat je je benen stevig tegen elkaar drukt. Adem in, span je buikspieren op en breng tijdens het uitademen de benen, vanuit de heupen, als een geheel rustig omlaag.

Ga niet te laag, stop wanneer je buik niet plat kan blijven en de onderrug hol trekt. Adem in en beweeg je benen terug naar beginpositie. Deze oefening heeft pas zin als je je buik ondertussen plat en vlak houdt. Leg ter controle je handen op je onderbuik. Herhaal deze oefening 5 keer.

3. Strek je benen
Bij deze oefening moet je terug op je rug gaan liggen, deze keer met de knieën opgetrokken naar de borst. Adem in, beweeg je kin lichtjes in de richting van je borst en span je buikspieren op. Adem uit, til het bovenlichaam, ook armen en handen, van de grond.

Kijk tijdens de oefening naar je bovenbenen en hou je buik plat. Leg nu de linkerhand op de rechterknie en de rechterhand op de rechterenkel. Beweeg het linkerbeen gestrekt met gestrekte voet omlaag in een diagonale lijn. Beweeg tijdens de oefening alleen armen en benen, niet het bovenlichaam. Doe hetzelfde voor het andere been, waarbij je linkerknie naar de borst brengt en je handen naar je linkerknie en linker enkel plaatst. Herhaal deze oefening 16 keer per been. Kijk niet omhoog, hou je kin bij de borst.

Draaien met bovenlichaam
Start in dezelfde beginpositie als de vorige oefening, maar nu hou je twee vingers van elke hand tegen je slapen. Je draait het bovenlichaam met de linkerschouder naar de rechterknie.

Strek het linkerbeen in een diagonale lijn van het lichaam krachtig weg. Adem in, draai het bovenlichaam naar links met de rechterschouder naar de linkerknie. Wissel van benen en strek nu het rechterbeen. Herhaal dit 16 keer aan elke kant aan een rustig tempo.

Extra tips

- Denk bij elke oefening eraan de bekkenbodemspieren op te spannen, dan spannen je diepst liggende buikspieren mee op.

- Let op je ademhaling. Adem in door je neus, uitademen gebeurt via de mond.

- Voer de oefeningen rustig en gecontroleerd uit.

- Span bij alle oefeningen je buikspieren op en hou je buik plat en vlak.

- Duw je onderrug niet tegen de grond. Hou je schouderbladen laag, sleutelbeenderen wijd en open. (ep)

(Het Laatste Nieuws)

14:07 Gepost door just me in gezondheid | Permalink | Commentaren (1) | Tags: platte buik, oefeningen |  Facebook |

Commentaren

Vaneigens moogt gij zo curieus zijn.

:-)

't Kleedje komt van Jeans Gallery. 'k Zag het hangen toen ik meeging met Lief achter 'n nieuwe jeans.

't Is van Mexx en voor zover ik gezien heb, kun je 't ook via de website van mexx kopen. Er is ook een rok en bloesje van, maar ik vond 't kleedje 't leukst.

Gepost door: Zita | 08-06-08

De commentaren zijn gesloten.