08-06-08

vlug nog wat leuke tips voor de zomer

Slanker met de juiste zomersnacks

Wil je nog snel enkele kilootjes kwijt, hoeven geen strenge diëten. De kunst bestaat erin slimme ingrediënten te kiezen. De zomer is dan de ideale periode om gezondere eetgewoonten aan te kweken. Rijke, romige gerechtjes zijn dan minder aantrekkelijk. Lichte en verfrissende smaken doen het beter. Fruit en groenten zijn in overvloed aanwezig. Schuim de marktjes af en bewonder het verse gamma aan groenten en fruit. Seizoensgroenten zitten boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Spaar de appels en appelsienen voor de herfst, eet verse aardbeien, meloenen, bessen, tomaten, komkommer, courgette, komkommer, bieten, erwten peulen.

1. Koude soep
Koude soep is een favoriet en caloriearm gerecht. Verse soepen zoals gazpacho of op basis van komkommer-dulle bevatten veel groenten en zijn een perfecte manier om de maaltijd te beginnen. Uit onderzoek blijkt dat een verse bouillonsoep aan het begin van de maaltijd maakt dat er minder wordt gegeten tijdens de maaltijd.

2. Watermeloen
Wie lust nu geen sappige watermeloen als het warm is? De helft van de watermeloen bestaat uit water. Zo is het een prachtige manier om de dorst te laven en de trek in zoet te verminderen.

3. Gegrilde groenten
Een ovenplaat gevuld met gegrilde groenten, is in de zomer een must-have. Gegrilde uien, paprika, courgette, wortelen, aubergine, asperges en knoflook horen steeds in de koelkast en kunnen na het grillen gemengd worden onder salades met geitenkaas bijvoorbeeld.

4. Salades
Een salade maken is snel en gezond. Een receptje heb je niet nodig. Maak reepjes of dobbelsteentjes van restjes vlees, groenten, kaas, een handjevol geroosterde noten. Mix met sla en een lichte vinaigrette. Extra smaakstoffen kunnen geplukt worden uit de tuin.

5. Calorie-arme dranken
Smoothies, gesuikerde drankjes, frisdrank, thee bieden een welkome afwisseling met het water. Ze gaan vlotjes binnen, zeker als het warm is. Onthou dat ook hun calorietjes even snel opgeslagen worden.

6. Fruitdesserts
Zoete snacks kunnen je goede eetgewoonten helemaal naar de vaantjes helpen. Desserts op basis van fruit doen de trek naar zoet verminderen. Denk eens aan gegrilde bananen met een bolletje light-ijs, gegrilde ananas met rum of gegrilde witte perziken met bramen en honing. Bevroren, donkere, zoete kersen smaken ook. Net als een bevroren banaan, bedekt met chocolade of bevroren druiven als geslaagde zoethoudertjes.(lvl)

20:57 Gepost door just me in gezondheid | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tips, dieten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.