19-06-08

massages: wat vind jij ervan?

De tien populairste massages

Veel mensen houden van een massage - maar welke soort massage? Wij zetten de tien populairste op een rijtje.

1) Zweedse massage
De Zweedse massage is de meest bekende en wijdverspreide vorm van massage. Lange, zachte bewegingen worden gecombineerd met licht kneden of cirkelvormige bewegingen op de huid. Vaak wordt gebruikt gemaakt van massage-olie. Deze vorm is zeer rustig en ontspannend, en een goede eerste kennismaking met massages.

2) Aromamassages
Om stress en stressgerelateerde klachten te verminderen, kan de Zweedse massage aangevuld worden met geurende oliën of kaarsen die een helende kracht wordt toegedicht.

3) Hot Stone massages
Zoals de naam zegt, worden warme, zachte stenen op bepaalde punten van je lichaam gelegd of gedrukt. Dit verwarmt de gespannen spieren, waardoor ze ook meer ontspannen worden. De bedoeling is om de energiecentra van je lichaam terug in balans te krijgen. Dit is een zeer zachte vorm van massage, geschikt voor gespannen personen.

4) Diepe weefselmassage
Bij chronische blokkages in spieren en weefsel of verhinderde bewegingen, is een hardere techniek nodig. De diepe weefselmassage dringt met duwen of hard masseren door tot in de diepste blokkages, en maakt die als het ware los, waardoor weer normaal kan bewogen worden. Dit kan oncomfortabel of zelfs pijnlijk zijn. Het is belangrijk goede afspraken te maken met de masseur of masseuse, zodat deze kan stoppen bij te veel pijn.

5) Shiatsu
Deze Japanse massagetechniek gebruikt de vingers om druk uit te oefenen, en dit in een bepaald ritme op de zogenaamde accupunctuurmeridianen. Op elk punt wordt twee tot acht seconden druk uitgeoefend, om de energiestroom op gang te brengen en het lichaam terug in evenwicht te brengen. Ontspannend maar toch krachtig, zonder kans op pijn achteraf.

6) Thaise massage
Ook deze vorm gebruikt de energiestromen in het lichaam. Dat gebeurt door zachte druk op specifieke punten, samendrukkingen en stretchen. Dit is geen passieve vorm van massages. Je lichaam zal door de therapeut in alle richtingen worden gewrongen. Hoewel het stress doet verdwijnen en de flexibiliteit van het lichaam vergroot, zal je je naderhand eerder energiek dan ontspannen voelen.

7) Prenatale massage
Niet voor de baby, wel voor de aanstaande mama. Om stress te verminderen, zwellingen weg te nemen en verschillende pijntjes te verzachten. Ook angst en depressie kunnen er (deels) mee behandeld worden. Let wel: laat dit enkel uitvoeren door een massagetherapeut met een diploma in zwangerschapsmassage.

8) Reflexologie
Reflexologie focust op de voeten, maar is meer dan een gewone voetmassage. Bij relfexologie wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten van de voeten die zouden corresponderen met de organen en systemen in het lichaam. Een zeer ontspannende vorm van massage, dubbel geapprecieerd voor wie lang rechtstaat of last heeft van vermoeide voeten.

9) Sportmassage
Voor actieve mensen die veel fysiek werk verrichten. Een atleet hoef je dus niet te zijn. De focus ligt bij het voorkomen en behandelen van verwondingen en kwetsuren en het verbeteren van je prestaties. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt.

10) Lymfedrainage
Voor wie oedemen (vochtophopingen) heeft ontwikkeld in voeten en benen, kan een lymfedrainage uitweg bieden. Deze massagetechniek verbetert de circulatie van het bloed en de lymfevaten waardoor het vocht beter kan afgevoerd worden. Het is een zachte vorm, waarmee met lichte druk en cirkelbewegingen wordt gewerkt. Opgelet: niet elke therapeut is opgeleid voor deze techniek.

17:50 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: massages |  Facebook |

12-06-08

In het kader van mijn examen alternatieve geneeskunde morgen, een leuk artikelke die ik jullie niet wil onthouden...

massageLeer erotisch masseren

Een drukke baan of een hectisch leven? Een erotische massage doet alle spanning als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ontspannen en genieten staan centraal en de band met je partner wordt er alleen maar sterker door.

Omgeving
De sfeer doet heel wat. Voordat je begint, dim je het licht, steek kaarsjes aan en zet eventueel een zacht muziekje op. Zorg voor massageolie.

Begin de massage rustig en duik niet meteen op de geslachtsdelen. Geef al je aandacht aan het hele lichaam. De hals, slaap, oren, het gedeelte net onder de borsten en billen, binnenkant van de benen, voeten en het plekje net boven de schaamheuvel, zijn blij met al je liefkozingen. Pas nadien geef je de intieme plekjes alle aandacht.

Zo verwen je hem

-Leg op elke bil een hand en beweeg je handen in tegengestelde richting. Neem meteen de binnenkant van zijn dijen mee.

-Doe genoeg olie op je hand en maak een kommetje met je hand rond zijn testikels en maak met je andere hand een ring om de basis van zijn penis. Glijd met je hand langzaam van boven naar beneden langs zijn penis.

-Leg je vingers net onder de eikel. Maak met je hand een draaiende op en neergaan de beweging. Net alsof je een citroen uitperst.

Zo verwen je haar

-Masseer haar borsten zacht en teder. Draai met je handpalmen eerst met de klok mee en dan ertegenin. Knijp af en toe licht in de tepels.

-Smeer je handen in met veel olie en streel haar vagina van achteren naar voren. Maak lange trage bewegingen.

-Trek langzame cirkels met je vingers en kom steeds dichter bij de clitoris. Draai hier trage cirkeltjes om heen.

Wees creatief
Met een ijsblokje kan je over de tepels. Warm ze daarna wel op met je lippen en mond. Veertjes zijn ideaal om zacht en vluchtig mee te strelen. Wil je het extra spannend, blinddoek dan je partner. Pret in bed is verzekerd met aardbeien, honing en slagroom. Kortom, laat je fantasie de vrije loop. (lvl)
(Het Laatste Nieuws)

16:47 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alternatieve therapieen, examen, massage |  Facebook |

08-06-08

babynamen

babyLotte en Milan populairste babynamen

Voor het eerst in vijf jaar is Emma niet meer de populairste meisjesnaam in Vlaanderen. Volgens cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS) pakte de naam Lotte in 2007 die eerste plaats af. In totaal 402 meisjes kregen die naam. Bij de jongens is Milan al sinds 2004 de populairste naam. In 2007 werden zo'n 400 pasgeboren jongetjes zo genoemd. (belga/vsv)

Persoonlijk vind ik Lotte wel een mooie naam, maar ik zou mijn (eventueel latere) zoontje niet Milan noemen.
Mijn favorietjes voor jongensnamen: Jelle, Thomas, Kobe, Jens, Gilles, Thijs
Meisjesnamen: Hanne, Lore, Amélie, Britt, Elise, Ines, Julie, Margot, Marthe, Nina

Wat zijn jullie favoriete babynamen? Hoe zouden jullie je kindjes heten?

11:47 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: babynamen |  Facebook |

07-05-08

weetjes

Een grote kont is gezond

Het vet dat zich opstapelt op de heupen en achterwerk kan je beschermen tegen diabetes, blijkt uit Amerikaans recent onderzoek.

Afvallen door vet
De Amerikaanse onderzoekers verrichtten onderzoek op muizen. Die kregen vet van hun heupen getransplanteerd kregen naar hun buik. Als snel bleek dat de muizen afvielen en dat hun vetcellen krompen. Ook hadden ze een betere suikerspiegel en het niveau van hun insuline in het bloed verbeterde. De levenstijl van de muizen veranderde niet.

Beschermen
"Deze resultaten zijn zeker verrassend", zegt onderzoeker Ronald Kahn. "We ontdekten dat het vet op heupen en achterwerk voordelige effecten had, zeker wanneer je het injecteert in de buik. De studie startte met een onderzoek naar de effecten van vet uit verschillende lichaamsdelen op metabolische ziekten als diabetes."

Wetenschappers weten al langer dat vet aan de buik het risico op diabetes en hartziekten verhoogt. Mensen met brede heupen en een grote kont daarentegen hebben minder kans op deze ziekten. Nu blijkt dat onderhuids vet mensen actief kan beschermen tegen metabolische ziekten.

Niet alle vet is slecht
"Dit onderzoek is heel belangrijk omdat het bewijst dat niet alle vet slecht is.", zegt Kahn.

Nu wil het onderzoeksteam de substanties van vet op heupen en achterwerk vinden die verantwoordelijk zijn voor deze gezondheidsvoordelen. Ze hopen een medicijn te kunnen ontwikkelen dat dit effect nabootst nabootsen. Het is wel geweten dat vet verschillende hormonen produceert, maar geen van de reeds gekende hormonen zou betrokken zijn in het proces. (ep)
07/05/08 12u38
(het laatste nieuws)

13:33 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-05-08

Stokjes enzo

Een week of 2 geleden werd er een stokje naar mijn hoofd geslingerd door een voormalig buurmeisje Zita, dus twordt wel es tijd om daar werk van te maken.

Vroeger heb ik boeken verslonden, meestal voor school, maar ook in mijn vrije tijd vond je mij met een boek in de hand. Ik was kind aan huis in onze plaatselijke bib en ging er wekelijks met minstens 5 exemplaren naar buiten. Maar nu is het alweer 3 jaar geleden dat ik de binnenkant van de bibliotheek nog gezien heb. Ik heb er gewoon de tijd niet meer voor om te lezen. Gelukkig heb ik nog veel boeken thuis en ben ik lid van ECI-club, boeken genoeg dus. De nieuwe exemplaren belanden telkens op een stapeltje voor 'wanneer ik es tijd heb om ze te lezen'.

De opdracht:

          --> Grijp het dichtsbijzijnde boek dat meer dan 123 pagina's telt

Voor deze gelegenheid heb ik er eentje vanonder het stof gehaald van tijdens mijn regentaat Engels opleiding, namelijk 'Birdsong' van Sebastian Faulks
Ik heb het toen al es gelezen voor een bepaalde opdracht, maar weet eigenlijk niet goed meer hoe het ging.

          --> Open het boek op pagina 123 en zoek de vijfde zin

He was listening for the distinctive knocking made by timber when it was hammered into place against the wall.

          --> Post nu de volgende drie zinnen

If a tunnel was very close it was also sometimes possible to hear the sounds of spades or of bags of earth being dragged back.
There was e thumping noise again, buth it did not sound hollow enough for wood; it was more like the rocking of the earth under shellfire. Jack tightened his nerves once more.

Iedereen die het stokje nog niet gekregen heeft, pak het maar mee e!         

12:40 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: stokje, boeken, birdsong, bibliotheek |  Facebook |

09-03-08

Vrouwen blijken mannen niet te kennen

large_329172Vrouwen weten niet wat mannen willen, ook al denken ze nog zo graag van wel. De vrouwen slaan de bal behoorlijk mis in wat mannen van een vrouw verwachten, zo ontdekte Brits onderzoek.

Geen sport, wel shoppen
Een kwart van de vrouwen dacht dat mannen graag een vrouw wilden die iets van sport kende, maar dat is slechts bij 10 procent het geval. Vier op de tien vrouwen denkt dat hun man niet wil luisteren naar vragen als 'Is mijn kont niet te dik in deze rok?', maar nog geen kwart van de mannen ergert zich echt aan die vraag.

En terwijl drie op vier vrouwen denkt dan hun mannen niet mee wil gaan shoppen, wil vier op tien mannen dat écht niet. De meerderheid wil het dus wél!

To do or not to do?
Ook wat het huishouden betreft gaapt een grote kloof: 84 procent van de mannen vindt dat zowel man als vrouw hun deel van het huishouden moet doen. Vrouwen denken echter dat 65 procent van de mannen denkt dat het huishouden een vrouwenzaak is.

Is het dan werkelijk zo dat mannen wel willen helpen, maar vrouwen het hen gewoon niet vragen? Of dat vrouwen de taken uit handen nemen 'omdat ze het toch beter en sneller kunnen? In dat geval: zou het niet gemakkelijker zijn dames, om goede afspraken te maken en je man gewoon te vertrouwen? Denk aan de extra tijd die jullie kunnen gebruiken om te shoppen bijvoorbeeld! (edp)

19:21 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vrouwen, mannen |  Facebook |

09-02-08

The battle en vakantie

images
Ik heb niet veel tijd, dus tzal in puntjes zijn
- het was krokusvakantie deze week, maar ik ben iedere dag gaan werken
- ik heb veel uren geklopt, dus zal ik ook veel centjes verdiend hebben
- sommige mensen zijn blijkbaar jaloers en zeggen dat ik 'nogal rijk moet zijn'.  [frons, frons] Ik heb spijtig genoeg nog altijd niet gewonnen met de Lotto of Euromillions hoor
- ik heb deze maand een veeeeeel te hoge gsmrekening
- tussen al het werken door zijn we met een aantal mensen bezig om een nieuwe website voor onze vereniging te maken. Ik heb daar zelf niet zoveel verstand van, maar mijn bijdrage uit zich dan in het schrijven van teksten, info doorspelen en foto's selecteren uit duizenden (op den duur word je daar wel onnozel van al die foto's te bekijken) Als hij volledig af is en online staat, zet ik hier wel een linkje
- ook het ontwerp van de affiche is bijna af. Ons evenement gaat dit jaar voor de 10e keer door en daarom hebben we iets nieuws ontwikkeld
- ondertussen zit ik al aan dag 10 van het weight watchen. Gisteren gaan bodystylen en de weegschaal gaf -1,400kg aan :-) Het lukt vrij goed, maar soms heb ik toch es zin in iets lekkers
- ik heb 2 dagen niet naar 'Sara' kunnen kijken en tschijnt dat ik wat gemist heb! Gelukkig is er morgenavond nog de herhaling van de hele week

Prettig weekend iedereen!

14:14 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, weight wachters, website, sara, affiche |  Facebook |

30-01-08

the countdown

Morgen is het zover, dan moet ik rond de middag naar Gent achter mijnen uitslag. Normaal zouden er geen problemen mogen zijn, maar toch is er een beetje spanning/gezonde stress. Dus iedereen duimen e om 13u!!

Ondertussen is het laatste examen al bijna een week voorbij. Na dit laatste zijn we met een aantal van de klas eerst iets gaan drinken en nadien iets gaan eten op de Korenmarkt, want ja twas middag en dan moet een mens al eens iets eten e. Nadien nog efkes langs de winkels gepasseerd voor een paar laatste stuks van de solden. 's Avonds vlug nog iets gaan drinken, gesupporterd voor Guillaume Devos tijdens de finale van Steracteur, Sterartiest en redelijk op tijd mijn bedje in, want ik was o zo moe. Ik was eigenlijk van plan om die nacht op te staan om naar de vrouwenfinale van de Australian Open te kijken, maar wegens te moe heb ik niet eens mijn wekker gehoord.
's Morgens vroeg op om te gaan werken en in de namiddag met een paar kameraden het autosalon in Brussel een bezoekje gebracht. Tof, voor ene keer, maar niet echt mijn ding. Als ik een nieuwe auto nodig heb, ga ik wel naar een plaatselijke garage hoor. Nadien nog richting Gent gegaan om iets te gaan eten en tot de late uurtjes iets gaan drinken.
Zondag terug gaan werken, maandag wafels gebakken (wel meer dan 100! Maja, als ik dan eens wafels bak, dan zijn het er veel ineens e)
Dinsdag en vandaag terug gaan werken en sinds vandaag ben ik terug gaan sporten. Vanaf nu ga ik mij terug toeleggen op mijn goede voornemens (namelijk gezonde voeding, dieten en sporten)

Mijn puntenboekje van de weight watchers is vandaag trouwens gearriveerd, morgen begint mijn nieuwe leven. Alle steun, tips, gezonde recepten, ... zijn welkom. Misschien zijn er wel nog mensen die op dit moment aan het 'weight watchen' zijn?

22-01-08

verslagje

Ontketende Sharapova laat niets heel van Henin

Aan het sprookje van Justine Henin is vanmorgen in Melbourne Park een bruusk einde gekomen. De boosdoener: Maria Sharapova. De Russische ijskoningin is top op deze Australian Open en trok die lijn door tegen een machteloze Henin: 6-4, 6-0. In de eerste set wist 'Ju' een break achterstand nog goed te maken, maar een rebreak zorgde voor setverlies. Daarna was de veer gebroken bij onze landgenote, waar Sharapova zowel op haar opslag als in de rally's bleef beuken. Geen 34ste zege op rij voor Henin, wel exit Down Under. Sharapova speelt in de halve finale tegen Serena-killer Jankovic, Henin kan terug thuis haar wonden likken.

Droom opbergen
Voelde Carlos Rodriguez de bui al hangen? Zijn uitspraak van het voorbije weekend dat een nederlaag Justine goed zou doen, doet vermoeden van wel. De Henin-fans die hoopten op een Golden Slam (de vier Grand Slams plus de Olympische Spelen, wat Henins idool Steffi Graff als laatste voor mekaar kreeg), mogen die droom al meteen opbergen. Daarvoor was Sharapova vandaag gewoon te sterk. Maria lijkt na een mislukt 2007 vastberaden weer aan te knopen met succes. Haar opslag zoefde dikwijls oerend hard rond de oren van 'Ju', waar die van Henin het opnieuw liet afweten. Het nummer één bleef achter met amper 48% gelukte eerste opslagen, veel te weinig om deze Sharapova (65%) pijn te kunnen doen.

Rebreak nekt Henin
Dankzij dat hoger percentage wist de Siberische krachtpatster Henin bijna constant onder druk te zetten. 'Ju' moest vechten voor elk punt, waar de Russische de snelle winners opstapelde: 69 in totaal, waar Henin bleef steken op 45 stuks. Alleen naar het einde van de eerste set toe kon Henin even de indruk wekken de match te laten kantelen. Ze maakte een break goed om terug tot 5-4 te komen, maar moest vervolgens na een hoogstaand en felbevochten game de rebreak incasseren. Hét moment in de match, want in set twee stoomde Maria vlot door en legde Justine er het bijltje bij neer.

Antwerpen
Het gevolg was een voor Henin pijnlijk verloren tweede set: 6-0. Sharapova ontmoet in de halve finale Jelena Jankovic, die eerder vandaag Venus Williams uitschakelde. Justine kan nog verliezen, al was dat geleden van de halve finale op Wimbledon vorig jaar tegen Bartoli. Via onder andere Antwerpen wordt het nu toewerken naar Roland Garros, waar Henin op haar geliefkoosde toernooi nog eens kan tonen wie er nog altijd het nummer één is. (hln)

20-01-08

de laatste uren - overzicht

24
Ik beleef momenteel de laatste uren van mijn 23ste levensjaar. Morgen is het immers mijn verjaardag. Tis tijd om eens achterom te kijken:

- ik moest afscheid nemen van een dierbare vriend, hij verloor helaas op een veel te jonge leeftijd zijn strijd tegen kanker. Je blijft voor altijd in mijn hart!
- ik kocht mijn eerste eigen auto, een opel corsa
- ik hing vaak urenlang aan de telefoon en bijgevolg had ik dus de duurste gsmrekening van mijn leven. (het is zo beschamend hoog dat ik hier zelf het bedrag niet durf schrijven)
- vele vrienden gingen gaan samenwonen en het zetten mij aan het denken om ook een eigen plekje te hebben, maar aangezien ik nog tot juni op de schoolbanken zit, zal dit plan nog niet voor het eerste jaar zijn
- het was een jaar waarin ik heel veel ben gaan werken en geld ben gaan verdienen
- aangezien ik veel was gaan werken, ben ik niet in het buitenland geraakt dit jaar
- ik beleefde de mooiste zomer van mijn leven (tot nu toe) vol met parkconcerten, girls night outs,...
- mijn hartje werd gebroken door de liefde van mijn leven (dat dacht ik toen, ma liefde maakt blind en mensen maken al eens fouten in hun leven)
- sindsdien ben ik nog geen nieuwe liefde tegengekomen.
- a special thanks to mijn allerbeste maatje, hij hield mij overeind in moeilijke tijden, tis een schat van een kerel en een echte teddybeer, I love him ;-)

Tijdens mijn 24ste levensjaar wens ik mezelf
- (morgen, woensdag en vrijdag nog een paar goeie examens)
- een diploma!
- een goede gezondheid
- een lief/date om mee te gaan naar het trouwfeest van mijn nichtje
- volledig in het werkveld te smijten
- een reis naar een zonnig land met een zee, zon, strand, cocktails en cultuur
- een dieet die ik minstens voor een paar maand uithoud(en ja, nu meen ik het écht)
- een weekend Parijs
- kerstshoppen in Londen
- een fantastische zomer
- onvoorspelbaarheid, spontaniteit, speelsheid
- de lotto of euromillions te winnen
....

23:02 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verjaardag, waterman, 24, parijs |  Facebook |

13-01-08

Sap is goed voor elk!

Na soep zijn ook (verse) vruchtensapjes goed voor de gezondheid. Ze blaken van vitamines en mineralen en gaan heel gemakkelijk naar binnen.

Sinaasappelsap

De bekendste en wellicht ook meest gedronken vruchtensap. Een glas dagelijks zou de kans op artritis en beroerte doen verminderen. Bijkomend voordeel: de vitamine C uit de sinaasappels helpen bij de opname van ijzer in het lichaam, waardoor zuurstof beter door het lichaam getransporteerd word. Belangrijk is wel ongezoet fruitsap te nemen, liefst mét pulp. Of ze zelf te persen, natuurlijk.

Appelsap

An apple a day, keeps the doctor away. Of toch bijna: twee tot vier geperste appels per dag zouden de hersenen beschermen tegen 'oxiderende stress', wat de hersencellen beschadigt en leidt tot geheugenverlies. Hoe troubeler het sap, hoe beter: dat betekent dat er meer anti-oxidanten in aanwezig zijn, wat beschermt tegen de stress.

Granaatappelsap

Een heel bijzonder sap van een bijzondere vrucht: verlaagt de bloeddruk en herstelt de schade aangericht door cholesterol. Zou ook kunnen helpen tegen prostaatkanker.

Tomatensap
Een stof in tomaten, lycopene, zou beschermen tegen prostaat- en longkanker.

Citroensap

Zou moeten beschermen tegen astma en bepaalde types huidkanker. Maar wie het puur binnenkrijgt, da's een andere vraag.

Kersensap
Bij ons bekend in combinatie met appel, maar puur kersensap zou wel eens extra voordelen kunnen bieden voor de spieren. Kersen zitten barstensvol antioxidanten die artritis en andere spierontstekingen tegengaan.

Veenbessensap
Blaasontsteking, hartproblemen en te hoge cholesterol: daar kan veenbessensap bij helpen.

Braambessensap

Dit sap zou Alzheimer kunnen tegengaan. Ook hier zijn het weer de anti-oxidanten die de positieve effecten leveren. (edp)

16:13 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sapjes, fruit, gezondheid |  Facebook |

12-01-08

Tips

Dieetgeheimen van de celebs

Een kilootje teveel na de feestdagen? Wie niet. Zelfs de grootste Hollywoodsterren hebben er last van. Wist je dat Cindy Crawford slokken azijn slikt om haar eetlust te doden of dat Demi Moore appelschijfjes met pindakaas eet? In de 'Black Book of Secrets Hollywood Diet, dat binnenkort op de markt verschijnt, mag de lezer een blikje werpen in de koelkast van enkele toonaangevende dames.

Boek
Twee journalisten uit de Showbizzwereld, Kim Douglas en Cindy Pearlman, houden zich al jaren bezig met de eetgewoonten van de sterren. Elk pondje gaat door het mondje en dat geldt dubbel zo veel voor de filmsterren. "Twintig jaar geleden speelde gewicht geen grote rol", vertelt Cindy Pearlman.

"Je zag sterren met verschillende maten en gewichten. Vandaag moeten ze er allemaal afgetraind en met perfecte verhoudingen bijlopen. Velen denken dat sterren het ene crashdieet na het andere volgen, maar dat is echt niet zo. Ze eten echt voedsel, alleen hebben ze hun eigen trucs om hun lichaamsgewicht enigszins op peil te houden".

Tips uit Hollywood

1. Asperges, een must op het menu van Hollywood. De groente is een natuurlijke lichaamsreiniger. Acteur Owen Wilson mist nooit zijn dagelijkse dosis van asperges en peterselie.

2. Tanden poetsen. Na het eten trekken celebs naar de badkamer. Door de nieuwe smaak in de mond krijgen hersenen het signaal dat je buik gevuld is. Voedingsdeskundigen adviseren ginds het gebruik van de tandenborstel na elke maaltijd, het scheelt tot 15 procent lichaamsvet. Acteur Matthew Mc Conaughey voert zijn ultieme wapen zelfs mee naar het restaurant.

3. Blauwe borden. Blauw is de minst aantrekkelijke kleur om op te eten. Uit studies blijkt dat voedsel op een blauw bord, minder doet eten.
Eet maximaal vier koekjes per dag in plaats van het ontbijt en de lunch. Het koekjesdieet is gebaseerd op calorie-beperking en werkt bij zangeres Kelly Clarkson en Oscar-winnares Jennifer Hudson.

4. Strooi overvloedig kaneel op het eten of in de thee. In de Chinese geneeskunde wordt het kruid gebruikt voor een betere spijsvertering. Ook werkt het tegen cholesterol en doet het de bloedsuikerspiegel dalen.

5. Ban lightdrankjes. Volgens actrice Jessica Alba en Paris Hilton drink je beter dergelijke drankjes niet als je wil afvallen. Net omdat we denken geen calorieën binnen te krijgen, neigen we meer te eten. Het risico van overgewicht neemt hierdoor toe.

6. Draag speciale sandalen als de Fitflop. Te verkrijgen in Engeland. Deze platte schoenen activeren de spieren meer bij elke stap die gezet wordt.

7. Snuif pompelmoes. Uit studies blijkt dat dieren, die gedurende 15 minuten aan de geur werden blootgesteld, een verminderde eetlust en lichaamsgewicht hadden. Jennifer Lopez en Carmen Electra voeren heuse flacons mee met dergelijk goedje. De olie geeft een aroma af dat de leverenzymen en het lichaamsgewicht beïnvloeden.

8. Ga wandelen. Actrice Kate Bosworth, Cat Deeley en Renee Zellweger zien wandelen als de beste manier om heel wat kilootjes kwijt te raken. Tracht daarbij wel het hele lichaam goed te laten bewegen.

9. Ijslolies. Zijn ideaal als je honger hebt. Lange tijd heb je iets te eten en ze vormen een perfecte zoethoudertje zonder veel schade.

9. Koffie slurpen beroemdheden met tonnen. Wat het verschil maakt, is wat er in de koffie gegoten wordt. Amandel- of sojamelk bevatten minder calorieën dan gewone melk.

10. Breien. Julia Roberts en Uma Thurman zijn druk in de weer met de breinaalden. Niet alleen bannen ze hiermee stress en verbeteren ze de concentratie, het helpt hen om niet aan eten te denken.

11. Zoethout, sterke muntjes of ademverfrissers maken de smaakpapillen even gevoelloos. Het helpt als het hongergevoel opkomt.

12. Ban zetmeelhoudende koolhydraten als de zon ondergaat. Vooral 's avonds ben je uiterst attent wat er langs het mondje passeert.

13. Cheat a week. Geef jezelf over aan alles waar je trek in hebt. Eén dag per week geeft Michelle Pfeiffer zich over aan dougnuts of vettig Mexicaans voedsel.

14. Haal gedroogde pruimen in huis. Voedingsexperts raden ginds aan om vier gehakte pruimen door het gehakt te mengen. Zo zal een hamburger met pruimen heel wat minder vet bevatten.

15. Sushi. Aartsrivalen Angelina Jolie en Jennifer Aniston zijn er beiden verzot op. Sushi is calorie-arm en het vitaminerijke zeewier geeft cholesterol geen kans.

16. Gebruik goede fotolens. Populair onder de digitale camera's is de HP Photosmart R937. De camera doet dunner lijken en geeft een mooi figuur. Vips zweren erbij.

17. Eet vegetarisch. Alicia Silverstone zweert dat gezonde, plantaardige voedingsmiddelen de sleutel vormen voor duurzaam gewichtsverlies.

18. Catherine Zeta Jones gelooft dan weer niet in de ultieme tip. Wandelen, trainen in de sportschool of rondjes zwemmen in het zwembad, verscheidenheid is belangrijk. Elke dag moet er iets anders gebeuren, geen twee dagen doet ze hetzelfde. (lvl)
(Het Laatste Nieuws)

Stage is voorbij, vanaf maandag start ik met examens, vandaar een luchtige blogvulling. I'll be back maandag voor een verslagje van de laatste stageweek op Spoed, eindevaluatie en hoe het eerste examen is geweest. Prettig weekend iedereen en blok ze!

11:19 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: examens, dieet, tips, blok |  Facebook |

31-12-07

Tips voor na de feestdagen

Verlies de feestkilo's door recht te staan

Fitness is niet nodig, rechtstaan is goed genoeg!

De feestkilo's zijn heel eenvoudig aan te pakken: sta gewoon vaker recht. Dat is het advies van de Amerikaanse professor Marc Hamilton. Door recht te staan verbrand je vetten, en wel net die vetten die je anders opslaat terwijl je neerzit.

Vetverbrandingsenzym
Zitten desactiveert het enzym lipase. Dat enzym heeft maar één doel: vetten afbreken. Als het niet actief is, kunnen vetten zich ongestoord ophopen als adiposeweefsel en gaat niet naar de spieren, waar het wordt verbrand.

Non-actief
Een studie bij ratten toonde dat lipase al na enkele uren bewegingloosheid op non-actief komt te staan. Wie rechtop staat brengt die lipase weer in actie en als je dan ook nog wat rondwandelt, wordt het effect nog versterkt. (belga/edp)
(Het Laatste Nieuws)

Moest he allemaal zo gemakkelijk gaan... Terug een artikeltje uit 'Het Laatste Nieuws', de interessantste krant van ons land Smile

12:56 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kilo s, feesten, vermageren, sporten |  Facebook |

30-12-07

zou ...

het nog lukken om tegen 1 januari 2008 de kaap van 50 000 bezoekers te bereiken?? Kvrees er een beetje voor, maar kga mijn uiterste best doen en 2007 in schoonheid afsluiten Smile

12:58 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bezoekers, 2008 |  Facebook |

22-11-07

Druk, druk, druk

De titel verklaart alles. Stage in UZ Gent is afgelopen, stageopdrachten zijn sinds maandag ingediend en we zitten bijna weeral een week op de schoolbanken. We zijn het nog niet verleerd hoor, de lessen zijn redelijk saai, maar we moeten erdoor e.

Ondertussen ben ik ook veel gaan werken, zo ook dit weekend. Zaterdagavond is er tevens oudleerlingenavond op mijn oude school en zullen we elkaar na 5 jaar nog eens terugzien. Khoop dat het een leuke avond zal worden.

De volgende stageplaats is ook al bekend en je zal mij een weekje in het operatiekwartier terugvinden en 3 weken op de spoedafdeling van Jan Palfijn in Gent! Woehoe, ik kijk der wel naar uit, tschijnt dat we ook es een paar keer mogen meegaan met de MUG, spannend Smile

En ik heb nog groot nieuws. Ik ben de trotse eigenaar van een eigen auto, een zwart opel corsa'tje (Tot voor kort reed ik geregeld met de auto van thuis) Vanaf zaterdag kan je mij zien rondsnorren met mijn 'bolleke' (zo heb ik hem al gedoopt)

21:27 Gepost door just me in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: auto, corsa, stage, spoed, jan palfijn, reunie |  Facebook |

05-11-07

Weekend

Zaterdag ben ik dan toch niet naar het Feestpaleis geweest. Door omstandigheden konden bepaalde vrienden niet komen of waren ze té moe, dus hebben we dit uitstapje maar uitgesteld. Als alternatief ben ik eerst op bezoek geweest bij vrienden dit net zijn gaan samenwonen en hebben ons later op de avond verplaatst naar een fuif van de plaatselijke scoutsvereniging. Het viel daar wel mee, er was wel niet te veel volk, maar het was lang geleden dat ik nog zo laat was weggeweest, tegen 4u lag ik pas in mijn bed.
Zondagmorgen heb ik me dan ook heerlijk uitgeslapen, hoewel ik met een zwaar hoofd ben opgestaan. En nee, ik had geen alcohol gedronken zaterdagavond. Maja, lang moest ik niet treuzelen, want tegen 1u moest ik gaan werken bij 'de kindjes'. Drukke namiddag achter de rug gehad en vele uurtjes gewerkt, dus weer veel centjes verdiend.

En ja, de vakantie is gepasseerd, dus ik moest vandaag weer naar Gent. Het viel wel mee hoor, maar toch heb ik liever vakantie! Op stage ook tussentijdse evalutie gehad, want mijn mentor van op dienst gaat in verlof voor 2 weken, dus ik ga haar niet meer zien. Vanaf morgen moet ik dus nog 2 weekjes samenwerken met een andere verpleegkundige Fronsen

Ohja, nog iets dat ik hier nog niet verteld heb. Ik doe namelijk al een dikke maand aan Bodystyling. (buikspier - en andere oefeningen doen in een warmtecabine om spierpijn te voorkomen) Resultaat: na 10 beurten ben ik 32cm (overal een paar cm's e, zowel aan armen als benen, heupen, buik,...) en 2 kg kwijt. Joehoe!!
Nu ben ik echt op weg, enkel een beetje op mijn eten letten (hoewel ik veeeeeeel te graag eet) en van zodra het weer een beetje beter wordt, ga ik weer starten met lopen.
Help mij tussendoor nog een aantal keer herinneren aan deze belofte, want ik heb meestal wat stimulatie nodig. We shall see...

 Wat vanavond betreft --> slaapwel iedereen

03-11-07

Tussendoor

Ondertussen ben ik tot de constatatie gekomen dat de vakantie bijna voorbij is. Met spijt in het hart zal ik maandag terug iedere dag naar het ziekenhuis in Gent gaan. Niet dat het daar niet tof is e om stage te doen, maar ik vind vakantie toch nog net ietsje leuker Smile
De voorbije week heb ik vooral gewerkt. Niet voor school zoals ik gepland had *schaam, schaam*, maar vooral studentenwerk en dit sla ik niet af, want ik kan de centjes wel heel goed gebruiken. Het schoolwerk zal verschoven worden naar volgend weekend.

Ohja, ik draag sinds dinsdag een bril, met zo een hip en modieus montuurtje. Als het me lukt, zal ik hier es een foto'tje posten. Ik had al enkele maanden heel veel last van hoofdpijn, reeds van in de voormiddag of van bij het opstaan. Na talloze pijnstillers en enkele doktersbezoeken verbeterde dit nog steeds niet, tot ik vorige week bij de oogarts ben langsgeweest en inderdaad, ik ben gezegend met zo een exemplaar dat ik de eerste weken toch zoveel mogelijk moet aanhouden om mijn oogspieren (die heel strak gespannen en zelfs verkrampt zijn) te ontlasten. Nadien moet ik hem enkel dragen om te lezen, tv te kijken, ... Ik draag hem nu al 3 dagen en ik voel toch al duidelijk een verschil hoor. Vaarwel hoofdpijn! Ma amai, was ik geschrokken van de kostprijs van zo een bril...

Ma genoeg gezeverd, kga mijn eens gaan klaarmaken. Eerst met een aantal vrienden iets gaan eten en nadien nog es echt uitgaan naar Tfeestpaleis. Kben daar eigenlijk nog nooit geweest, ma khoop dat het wel zal meevallen. Klaat het jullie wel weten of het aanrader is of niet.

 Nog een fijne zaterdagavond iedereen!

29-10-07

Wist je dat ...

- ik gisterennamiddag met een paar vrienden en de hond naar de zee ben geweest, het daar wel gezellig was, de winkels open waren, het daar kermis was en we op het strand gewandeld en gespeeld hebben met de hond
- ik vandaag een beetje ziek ben (waarschijnlijk een souveniertje van gisteren)
- ik nu mijn splinternieuwe, net aangekochte laptop aan het uittesten ben. Tlukt tamelijk, maar windows vista ziet er toch redelijk ingewikkeld uit
- ik vanaf vandaag van een welverdiend weekje vakantie kan genieten. De week is wel slecht ingezet, want het is hier een vuil weertje
- de concerten van Milk Inc in het Sportpaleis enkele weken geleden super waren en ik daar de zondagavond één van de duizenden toeschouwers was
- Cavalia (je weet wel, de paardenmusical) ook écht de moeite waard was! De samenwerking tussen mens en paard wordt daar op een magische manier getoond
- ik aan mijn achternichtjes beloofd heb om met hen te gaan ijsschaatsten deze week en het van de lagere school geleden is dat ik dit nog gedaan heb. Het eerste half uur zal dus niet om aan te zien zijn
- ik aan het uitkijken ben om een auto'tje te kopen, maar ik er totaal nog niet uit ben of het een nieuwe wordt of een tweedehands
- ik al 2 van de 4 weken stage achter de rug heb in het UZ in Gent en het daar serieus goe meevalt. Misschien wil ik daar wel gaan werken volgend jaar, hoewel ik thuisverpleging ook heel interessant vind
- mijn nichtje gaat trouwen, maar ik waarschijnlijk midden in de examens zit
- ik mijn haar laat groeien
- mijn metekindje vorige maand al 2 jaar geworden is. Den tijd gaat toch snel
- ik deze week zou moeten blokken voor de examen. Ik heb maar 2 weken les meer, de rest is allemaal stage en dan heb ik al examens in januari
- ik deze week ook moet gaan werken
- ik tijdens mijn afwezigheid op mijn eigen blogje toch andere blogs ben blijven lezen en volgen

21-07-07

Tattoo!

Tis vakantie en ik amuseer mij volop. Mijn dagen zijn tegenwoordig goed gevuld en op die manier heb ik minder tijd om na te denken over alle slechte dingen. Ik ben bezig met mijne vakantiejob, door tgoeie weer heb ik al een aantal terrasjes gedaan, een paar weekends geleden was het Rock Zottegem (woehoe, Clouseau en Daan!!) Gisteren ook de eerste keer dit jaar naar de Gentse Feesten geweest. Via een vriend kon ik backstage op Sint-Jacobs waar Milow het beste van zichzelf heeft gegeven. Toegegeven, hij heeft maar een stuk of 2 bekende liedjes (waaronder het fantastische en wondermooie 'You don't know') maar tis toch zo een schattig ventje én hij kan echt zingen

Daarna backstage op Polé Polé, schitterende sfeer, toffe beweegbare muziek en lekkere cocktails. Tussendoor ook nog een hennatattoo, Duvel droomschip, Boombal, stukje Reborn, Helmut Lotti die een pizza kocht, Luc De Vos met zijn haren in de wind en een bekende actrice met zoooo een air en een veel te diepe decolté  Ma voor de rest wast vree tof zenne! Zodanig tof dat je mij vanavond daar waarschijnlijk opnieuw zal kunnen terugvinden